loš izbor mercedesa?

Bivši prvak bez milosti popljuvao Bottasa: Hamilton je skoro zaspao!

07.11.2017 u 10:08

Bionic
Reading

Jacques Villeneuve smatra da je Lewisu Hamiltonu laknulo kad je Valtteri Bottas zamijenio Nicu Rosberga u Mercedesu, a Sebastian Vettel je bio taj koji ga je gurao naprijed ove sezone...

Podsjetimo, Rosberg se iznenađujuće umirovio nakon osvojenog naslova prošle sezone, a na njegovo mjesto 'srebrne strijele' dovele su Valtterija Bottasa koji je prilično dobro prethodnih godina odrađivao posao u Williamsu.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Finski 28-godišnji vozač solidno je otvorio ovu sezonu pobjedama u Rusiji i Austriji te se neko vrijeme držao blizu samog vrha ukupnog poretka. No, u posljednja tri mjeseca potpuno je potonuo i ne može se nositi s Lewisom Hamiltonom pa su i kritike na njegov račun sve žešće.

'Hamiltonu je s Rosbergom godinama bilo teško. Onda je došao Bottas i pomislio si je, konačno jedno lagano prvenstvo,' smatra Jacques Villeneuve i dodaje:

'No, zatim je shvatio da su Ferrari i Vettel blizu. Hamilton je jako, jako dobar, no rijetko vozi na ovom nivou cijelu sezonu. Mislim da se uz Bottasa malo uspavao, a kad je shvatio da nije Bottas taj s kojim se bori za titulu, to ga je probudilo.'

Bivši prvak iz 1997. godine misli da ova sezona nije bila loša, iako je nestala dramaturgija u samoj završnici.

'Imali smo brže bolide i u odnosu na neke prošle koje su bile očajne, možemo za ovu reći da je bila odlična,' zaključio je danas 46-godišnji Kanađanin.