NEMA POVRATKA

Bizarni sudar zadnje je što je slavni prvak napravio u Formuli 1

09.11.2017 u 17:49

Bionic
Reading

Nakon što je prekinut ugovor Jensona Buttona i McLarena jasno je da se prvak iz 2009. godine više neće vraćati u Formulu 1. Tako je ona neslavna utrka u Monte Carlu na kojoj se zabio u Pascala Wehrleina i službeno njegova posljednja u karijeri...

Podsjetimo, Button je bio uzeo godinu dana pauze nakon dvije prilično razočaravajuće sezone za volanom McLaren Honde, a svoje je mjesto prepustio ove sezone mladom Stoffelu Vandoorneu.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Meksika Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, uspio se još jednom vratiti za volan bolida, kada je Fernando Alonso iznenađujuće odlučio propustiti utrku u Monte Carlu i voziti 500 milja Indianapolisa. No, 37-godišnji Britanac nije se proslavio i uspio se nespretno zabiti u Pascala Wehrleina na zavoju uoči ulaska u tunel. Prizor vozača Saubera koji okrenut bočno ne može izaći iz bolida jedan je od najupečatljivijih ove godine, ali Button ga se sigurno neće rado sjećati, jer to je bilo i posljednje što je napravio u Formuli 1.

Kada je ovih dana McLaren odlučio zamijeniti Buttona u ulozi rezervnog vozača sa 17-godišnjim talentom Landom Norrisom, postalo je jasno da prvaka iz 2009. godine više u elitnom automobilističkom natjecanju nećemo gledati.

Autor: YouTube

No, od utrkivanja još ne želi odustati.

'Sljedeće godine negdje ću se utrkivati. Ne znam hoće li to biti u Americi, Europi ili Japanu, no želim odraditi cijelu sezonu,' kaže Jenson Button koji je u Formuli 1 vozio za Williams, Benetton Hondu, Brown i McLaren te se može pohvaliti s ukupno 15 pobjeda i osam pole pozicija...