ČAST SE NE MOŽE PLATITI

Nakon velike nepravde Halilhodžić krenuo u konačni obračun s Japancima, no iznos koji traži sve je zaprepastio!

21.05.2018 u 19:28

Bionic
Reading

Vahid Halilhodžić dobio je otkaz na klupi Japana samo dva mjeseca uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a ovih dana odlučio se na tužbu

Iako je odveo Japan na World Cup, Vahid Halilhodžić nije dobio priliku sjediti na klupi 'samuraja' na najvećoj nogometnoj smotri. Naime, iz Japanskog nogometnog saveza (JFA) su ga smijenili, a prave razloge otkrio je predsjednik Kozo Tashima.

'Istina je da je Vahid Halilhodžić posvetio mnogo vremena nogometu, novim igračima i ugradio neke stvari koje su potrebne japanskom nogometu, ali nakon utakmica protiv Malija i Ukrajine jednostavno sam osjetio da gotovo više nema komunikacije i povjerenja između njega i igrača. Zbog toga smo donijeli odluku da napravimo ovakav potez. S Vahom sam pričao još prije mjesec dana u Parizu i vidio sam da je jako osjetljiv na medije, ali sam mu dao do znanja da ćemo ga mi smijeniti ako do toga dođe, a ne mediji. Bio je iznenađen i ljut kada sam mu saopćio našu odluku i nije mu bilo jasno zašto. Samo sam mu rekao da smo tako odlučili i nisam mu ništa više objašnjavao', otkrio je Tashima.

  • +3
Vahid Halilhodžić Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U kasnijim istupima Halilhodžić nije skrivao koliko je razočaran s takvim raspletom, a uoči SP-a pokrenuo je tužbu, zahtijeva ispriku od predsjednika Tashime te simboličnu odštetu u iznosu od 1 japanskog jena, odnosno 0,01 eura.

'Radimo ovo zbog časti, a čast se ne može platiti. Nije nam jasno zbog čega je dobio otkaz. Kažu da je riječ o manjku komunikacije, ali što to zapravo znači?', rekao je Halilhodžićev odvjetnik Lionel Vincent u ponedjeljak Associated Pressu, a prenosi goal.hr.

Vincent je poručio da je otkaz naštetio Vahinoj reputaciji te da je bivši izbornik Japana povrijeđen i osjeća se izdanim. Tužbu će podnijeti u četvrtak na Okružnom sudu u Tokiju.