PRLJAVA POSLA

Nakon treninga golman pucao na novinara

20.09.2010 u 19:12

Bionic
Reading

Nezadovoljan pisanjem novinara lokalnog lista vratar honduraškog nogometnog prvoligaša Motagua, Donaldo Morales (27) pucao je iz zračnog pištolja na novinara Saula Carranzu pri čemu je jednim metkom pogodio i svog suigrača Jorgea Clarosa

Incident se dogodio nakon treninga momčadi Motagua na stadionu Nacional u Tegucigalpi. Carranza je razgovarao s Clarosom kada im je prišao bijesni Morales i počeo pucati iz zračnog pištolja. Dva metka su pogodila novinara, a jedan igrača. Srećom, nisu ozbiljnije ozljeđeni.

Morales se kasnije ispričao, međutim novinar lista Diez je odbio ispriku najavivši tužbu. Predsjednik kluba Pedro Atala najavio je sankcije za vratara.

Morales nije prvi nogometaš koji je pucao iz zračnog oružja prema novinarima. Najslavniji je svakako Diego Maradona koji je u veljači 1994. godine s balkona svoje kuće u Buenos Airesu pucao iz zračne puške po novinarima i fotoreporterima i pritom je ozlijedio četiri osobe. Maradona je tri godina kasnije osuđen na dvije godine i 10 mjeseci uvjetne kazne.