POČINJE ČISTKA

Nakon što je potvrđen ostanak Nike Kovača za jednu Bayernovu zvijezdu više nema mjesta u svlačionici

27.05.2019 u 08:53

Bionic
Reading

Niko Kovač s Bayernom je osvojio dvostruku krunu, predsjednik Uli Hoeness potvrdio je da hrvatski stručnjak ostaje, a to znači da za jednog igrača više nema mjesta u svlačionici

Niko Kovač je trijumfom u Kupu postao prvi čovjek u njemačkoj nogometnoj povijesti kojemu je to uspjelo i kao igraču i kao treneru, a jedini je trener koji je dvije godine zaredom osvajao kup s različitim klubom.

Dvostruka kruna donijela mu je ostanak na klupi najbogatijeg bundesligaša iako su ga tijekom sezone njemački mediji nekoliko puta smjenjivali.

No hrvatski stručnjak napravio je na kraju sjajan posao s Bayernom te se suradnja nastavlja, a to za neke igrače u svlačionici nije dobra opcija.

Još otprije se znalo da odlaze veterani Arjen Robben i Franck Ribery, a predsjednik Bayerna sličan svajet poslao je braniču Jerome Boatengu kojeg ugovor veže do ljeta 2021., ali jasno je da ga neće odraditi.

  • +9
Njemačka, DFB Pokal, Leipzig - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Preporučio bih mu kao prijatelj da napusti klub. Treba mu novi izazov', rekao je Hoeness te je tako Boateng žrtva Kovačevog ostanka na klupi njemačkog velikana.

Inače, za Boatenga su interes pokazali Arsenal, PSG i Inter Milano.