NBA novosti

Nakon šokantne vijesti da NBA zvijezda Jokić ima koronavirus stižu otkazi prestrašenih igrača; nastavak sezone ne želi igrati jako važan igrač LA Lakersa

24.06.2020 u 08:25

Bionic
Reading

Igrač Los Angeles Lakers Avery Bradley, jedan od košarkaša koji se protive nastavku NBA sezone krajem srpnja u Orlandu, izjavio je da neće sudjelovati u tome iz obiteljskih razloga

Bradley, koji je u prvoj petorci nastupio u 44 utakmice ove sezone i jedan je od važnijih igrača jer je sjajan u obrani i solidan šuter, izabrao je ostati sa suprugom i svojih troje djece od kojih najstariji šestogodišnjak ima respiratorinih problema. Svakako je to udarac za Lakerse i LeBrona Jamesa koji se s Bradleyjem sjajno nadopunjavao...

>> Još jedan poznati sportaš iz regije zaražen koronavirusom; prije desetak dana sjedio je pored Đokovića

Zbog toga a u svjetlu situacije s pandemijom koronavirusa, malo je vjerojatno da će djetetu liječnici dopustiti da uđe u kompleks u Orlandu zajedno s obitelji.

'Koliko god bio odan suigračima i klubu, igram košarku i za svoju obitelj. Dakle u ovom trenutku ne mogu donijeti odluku kojom bi moogao dovesti zdravlje i dobrobit svojih u opasnost', pojasnio je prestrašeni i zabrinuti Bradley.

Bradley je zajedno s igračem Brooklyn Netsa Kyrieom Irvingom predvodio grupu od 80 igrača koji se protive zadnjih nekoliko tjedana nastavku sezone NBA ovo ljeto.

Kao razlog tome navode se tri argumenta: bojazan od Covid-19, čak i ultra-sigurnom kompleksu Disney World, rizik od ozljeda nakon dugog razdoblja neaktivnosti i kao zadnje jer smatraju da je sada trenutak više za borbu protiv rasizma, koju je izazvala smrt Georgea Floyda, nego za košarku.

'I ko što sam obećao ranije, iskoristit ću ovo vrijeme da se koncentriram na stvaranje projekata koji će pomoći zajednici', dodao je Bradley.

Uz njega bi mogao stati i još jedan igrač Lakersa Dwight Howard. On se do danas mora izjasniti želi li sudjelovati u nastavku sezone u Orlandu.

Strah od zaraze Covid-19 još je veći nakon što je iz Srbije stigla vijest kako je Nikola Jokić iz Denver Nuggetsa pozitivan na koronavirus. Jokić je od svog NBA kluba dobio dopuštenje za produljeni boravak u Srbiji. Odbio je komentirati vijest o zarazi, pozivajući se na privatnost.

Zaraza će odgoditi njegov povratak u Sjedinjene Države i povratak u Nuggetse na okupljanje koje je zakazano za srijedu, dok će trening kamp uoči nastavka NBA sezone početi 1. srpnja.