strašna reprezentacija

Nakon prvih utakmica Eurobasketa zna se tko je apsolutni favorit za zlato!

02.09.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Španjolska košarkaška reprezentacija definitivno je najviše pokazala u uvodnom kolu Eurobasketa, a ako braća Gasol i društvo nastave igrati kao protiv Crne Gore, bit će ih jako teško zaustaviti...

Prve utakmice na Eurobasketu ponudile su nam nekoliko iznenađenja, kao poraz Francuske od Finske i Litve od Gruzije, ali i pokazale da reprezentacije Slovenije i Srbije imaju moć dogurati daleko u turniru, dok će naši ipak morati pokazati više nego u dvoboju s Mađarskom ovog petka.

U svakom slučaju, daleko najviše na parketu je pokazala španjolska košarkaška reprezentacija, aktualni branitelj naslova. Unatoč izostanku teškog ozlijeđenog Llulla izabranici Sergija Scariola djeluju fantastično na terenu, o čemu je svjedočila i brutalna pobjeda 99:60 protiv Crne Gore u Cluju.

'Simfonija Španjolske na otvaranju turnira' i 'Najbolja moguća verzija reprezentacije' samo su neki o naslova oduševljenih španjolskih medija koji već vide svoju selekciju u samoj završnici turnira, a posebno hvale Sergija Rodrigueza i njegovih 10 asistencija u 14 minuta, kao i dobru igru Willyja Hernangomeza.

Autor: Youtube

Je li Španjolska zaista nepobjediva i grabi li po četvrto europsko zlato pokazat će već ove subote utakmica drugog kola protiv Češke, a onda i okršaj s hrvatskom košarkaškom reprezentacijom u utorak. Ako naši završe prvi u skupini C u rumunjskom Cluju, to će biti podvig, no i drugo mjesto donosi izbjegavanje Španjolaca sve do finala...