TEŠKO DO SLAVLJA

Izbornik Petrović upozorio: Ovdje je svaka utakmica na nož!

01.09.2017 u 17:07

Bionic
Reading

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 1. kola skupine C na EuroBasketu svladala Mađarsku sa 67:58 (20-20, 19-16, 13-17, 15-5), a poslije utakmice svoje prve dojmove su za HRT dali izbornik Aleksandar Petrović te najbolji pojedinac naše nacionalne vrste Bojan Bogdanović

Prvo je riječ dobio naš NBA košarkaš koji je Mađarima utrpao 23 koša.

'Prvo bih se zahvalio našim navijačima. Svaka čast svima koji su potegli do Cluja kako bi nas bodrili. Što se same igre tiče, nije bilo dobro 30 minuta, a sami smo za to krivi. Razigrali smo Mađare. Ipak, u zadnjih 10 minuta kad je sve došlo na mjesto, igra se pretvorila u igru mačke i miša', izjavio je Bogdanović.

Izbornik Petrović temperamentno je vodio utakmicu....

'Ovo je bilo otvaranje prvenstva Europe. Vidjeli ste jučer što to znači i kolike su tenzije. Znao sam da neće biti lako, ali nisam očekivao da ćemo patiti u dva segmenta igre, to je skok u obrani i previše izgubljenih lopti, te  što su nas s peticama sjajno razvlačili', pričao je Aco te nastavio:

'Da je svaki početak ovako velikog natjecanja težak vidjelo se najbolje po Šariću. Prva dva tri napada odigrao je jako loše. Sjeo je na klupu i resetirao se i to je onda bilo to. Najvažnije da sutra protiv Rumunjske dobijemo što lakše jer za nas je najvažniji 10. rujan i utakmica osmine finala. Trebamo biti svjesni da je svaka utakmica ovdje na nož, i idemo dalje.

Atmosfera u dvorani?

'Nama je utakmica bila dobar trening za naviknuti se igrati pred gostujućom publikom. Danas ih je bilo dvije tisuće, sutra će ih biti 10 tisuća.'