eto i njima prve pobjede

[FOTO] Nakon pobjede nad Hrvatskom, Šveđanima su puna usta nadolazeće zvijezde, koja bi mogla dostići sjaj i velikog Zlatana Ibrahimovića

15.11.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Nogometaši Švedske u subotu su pred praznim tribinama stadiona u Solni pobijedili Hrvatsku, aktualnog svjetskog doprvaka 2:1.

Posve zasluženo, na čemu su im poslije čestitali i hrvatski izbornik te naši igrači, Šveđani su došli do pobjede 2:1. Prema prikazanom na terenu, ona je trebala biti i uvjerljivija, jer jedini gol za Hrvatsku bio je autogol, odnosno odbijanac kojeg je u svoju mrežu poslao Danielson.

Taj sretni gol za Hrvatsku vratio je nadu našima da bi na kraju ipak oni mogli biti trećeplasirana reprezentacija u skupini, odnosno izbjeći ispadanje iz elitnog razreda Lige nacija.

I dok Šveđani, nakon prve pobjede, imaju razloga strepiti kako će proći rasplet u utorak, ipak imaju razloga za optimizam. Jer na djelu su vidjeli odličnog 20-godišnjeg Dejana Kuluševskog, čijim venama teče makedonska krv. I koji bi, ako se bude razvijao kako treba, mogao dostići razinu velikog Zlatana Ibrahimovića.

'Jako je lijepo pobijediti i zabiti gol koji je pomogao momčadi. Sretan sam i svojom igrom i pobjedom', rekao je Kuluševski pa dalje komentirao svoju ulogu:

'Osjećam se bolje kao centralni napadač, no kad igram krilo i dalje imam slobodu ući u sredinu, ali što centralnije igram, više toga mogu napraviti, mogu ići lijevo, mogu ići desno, to mi paše'.

Svjesni toga su i švedski mediji.

'Nadolazeća zvijezda Kuluševski donio nadu Švedskoj. 20-godišnji igrač Juventusa pokazao je klasu u pobjedi Švedske nad Hrvatskom'.

U sličnom je tonu i tekst na Expressenu:

'Dejan Kuluševski opet nam je dao nešto u što možemo vjerovati. Mlada superzvijezda najbolja je stvar koja se dogodila švedskom nogometu'.

  • +7
Švedska - Hrvatska, UEFA Liga nacija, 14.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Henrik Montgomery