NE ČUDI NAS...

Nakon ovih riječi trenera posve je jasno zašto je Rakitić otišao iz Seville

29.05.2024 u 10:17

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 36-godišnji Ivan Rakitić od siječnja ove godine igrač je saudijskog Al Shababa. Prije toga godinama je nosio dres Seville, za koju je odigrao 323 utakmice te u kojoj je imao i status kapetana

Iako je itekako vezan uz Sevillu, jer iz andaluzijskog grada mu je i supruga, u nekoliko navrata bivši hrvatski reprezentativac naglasio je da u tom gradu namjerava i živjeti nakon završetka karijere.

No u siječnju ove godine privremeno je otišao u Saudijsku Arabiju jer, kako je rekao aktualni trener Seville Quique Sánchez Flores, Rakitić je osjetio da se na njega ne računa.

A kakav su odnos imali trener i igrač, Quique je objasnio u velikom intervjuu za COPE.

'Bio sam vrlo izravan s Ivanom. Kada sam došao, obavio sam dva razgovora s njim na terenu nakon treninga te mi je on iznio svoje viđenje sezonskog puta, na čemu sam mu zahvalio. Kad smo igrali vrlo važnu utakmicu Kupa kralja protiv Atlética, jednu utakmicu, ušao je u 55. minuti i završilo je 1:0. Drugi dan došao je u moj ured i s velikom pristojnošću i poštovanjem mi je rekao: 'Gospodine, vidim da ne računate na mene i bolje je da to znate.' A ja sam mu rekao: 'Ne, računam, ali ne vidim nijednog igrača koji je u izvanrednom trenutku, kao ni ti. Na tebe računam, ali nekad ćeš igrati od početka, nekad od poluvremena, a nekad tek na kraju. Ono što tražim od tebe je da mi pomogneš kao kapetan. Pomogni mi, jer ovo je situacija u kojoj nam treba savjet najmudrijih ljudi ili barem onih koji imaju najviše iskustva', pojasnio je trener te nastavio:

'Otišao je, promislio i sljedeći dan ponovno je bio u mom uredu te rekao kako svi moraju prepoznati kada više nisu spremni za neke stvari te da vjeruje da mora otići. Ima moj veliki respekt zbog iskrenosti.'