KONKURENCIJA JAKA

Nakon olimpijskog i svjetskog zlata Kozmus želi 'Hanžek'

30.08.2009 u 13:12

Bionic
Reading

Zagrebački atletski miting je jako cijenjen u svijetu atletike, a to je potvrdio i jedna od zvijezda 'Hanžeka' kladivaš Primož Kozmus

Svjetski i olimpijski prvak u kladivu Slovenac Primož Kozmus izrazio je nadu da će napokon slaviti na atletskom mitingu 'IAAF Grand Prix Zagreb 2009', popularnom 'Hanžeku'.

'Imam olimpijski i svjetski naslov i sada mi još samo nedostaje pobjeda na Hanžeku. No, bit će teško jer ću imati jaku konkurenciju, osvajače medalja sa SP u Berlinu i srebrnog sa OI u Pekingu. Nadam se hicu preko 80 metara, a vjerujem da će u Zagreb stići i slovenski navijači', kazao je uvijek simpatični Kozmus na konferenciji za novinare, te je pohvalio organizatore zagrebačkog mitinga.

Uz Kozmusa, na 'Hanžeku' će u bacanju kladiva nastupiti i Poljak Szymon Ziolkowski (srebro na SP 2009.), Rus Aleksej Zagornji (bronca SP 2009.) i Mađar Krisztian Pars (srebro na OI 2008.).

Uvijek draga gošća Zagreba je i ruska visašica Ana Čičerova, srebrna sa SP u Berlinu.

'U Zagrebu se uvijek dobro osjećam. Prošle godine sam baš tu postavila osobni rekord od 204 cm. Nisam sigurna da ću to moći ponoviti jer mi zbog ozljede nedostaje treninga i tehničke dotjeranosti', kazala je lijepa Ruskinja, te je čestitala Blanki Vlašić na osvojenom naslovu svjetske prvakinje.

'Drago mi je da me Blanka smatra prijateljicom, nas dvije uvijek se lijepo družimo', dodala je.

Na novinarski upit kako se osjeća što je uvijek iza Blanke na velikim natjecanjima, Čičerova je kazala:

'Svi mi želimo zlato, no za to se morate potruditi, dobro trenirati i onda će doći i to.'

Atletski miting u Zagrebu, koji će se održati u ponedjeljak 31. kolovoza, ugostit će čak 35 osvajača medalja sa Svjetskog prvenstva u Berlinu i Olimpijskih igara u Pekingu.

U Zagreb dolazi šest svjetskih prvaka iz Berlina u pojedinačnoj konkurenciji - Blanka Vlašić (skok u vis), Ryan Brathwaite (Barbados, 110m prepone), Christian Cantwell (SAD, kugla), Primož Kozmus (Slovenija, kladivo), Melaine Walker (Jamajka, 400m prepone), te Yargelis Savigne (Kuba, troskok).

Njima će se pridružiti olimpijski prvaci iz Pekinga - Tomasz Majewski (Poljska, kugla), Veronica Campbell-Brown (Jamajka, 200m), Dawn Harper (SAD, 100m prepone) i Stephanie Trafton-Brown (SAD, disk).