INCIDENT ZABORAVLJEN

Nakon odrađene kazne Phelps brz kao i prije

16.05.2009 u 12:05

Bionic
Reading

Najbolji plivač svih vremena, Amerikanac Michael Phelps (23) u petak navečer nastupio je na prvom natjecanju nakon devet mjeseci pauze i rekordnih osam zlatnih medalja na Olimpijadi u Pekingu. Na plivačkom mitingu u Charlotti u manje od sat vremena pobijedio je na 200 metara slobodno i na 100 metara leptir

Iako su vremena bila daleko od svjetskih rekorda, Phelps je bio zadovoljan svojim nastupom.

'Na zagrijavanju sam se čudno osjećao budući da mi je ovo bilo prvo natjecanje nakon Pekinga. No to i nije bilo toliko važno, jer sam bio uzbuđen što se ponovno utrkujem. To je na kraju najvažnije, još uvijek uživam u utrkama', kazao je Phelps koji je posve zaboravio na neugodni incident kad je snimljen da puši marihuanu, zbog čega je odradio tromjesečnu suspenziju.

'Mislim da pripreme za Svjetsko prvenstvo u srpnju idu dobro, možda čak i bolje no što se planiralo, a miting u Charlotti odlično mi se uklopio u program priprema', dodao je Phelps.

Oduševljen je i njegov trener Bob Bowman, koji je rekao: 'Phelps je mentalno jači nego ranije. Zadovoljan sam njegovim nastupom, posebice na 100 metara leptir, gdje je bio impresivan. Mislim da i on može biti zadovoljan.'

U subotu Phelpsa na mitingu u Charlotti ponovno očekuje dvostruki program, ali sada u disciplinama u kojima se nikad prije nije natjecao, na 50 m slobodno i 100 m leđno.

Rezultati mitinga u Charlotti:

200 m slobodno
1. Michael Phelps (SAD) 1:46.02
2. Peter Vanderkaay (SAD) 1:46.71
3. Davis Tarwater (SAD) 1:47.35

100 m leptir
1. Michael Phelps (SAD) 51.72
2. Tyler McGill (SAD) 52.76
3. Corney Swanepoel (SAD) 53.22