PO TITULU S DOMAĆIM SNAGAMA

Nakon odlaska Maya i Simona okreću se mladima

20.02.2012 u 13:43

Bionic
Reading

Kapetan KK Zagreb Kruno Simon drugi je član udarne petorke kluba iz Trnskog. Nakon što je nedavno Sean May otišao u Italiju, ljevoruki reprezentativac seli se u španjolsku Unicaju

Najavljena rasprodaja u jedinom hrvatskom ovosezonskom predstavniku u Euroligi tako se nastavila, a samo je pitanje: Tko je sljedeći?

Josh Heytvelt, Sašo Ožbolt ili možda 'hrvatski dragulj' Dario Šarić – čiji je otac Predrag već najavio da bi odlazak iz kluba bilo najbolje rješenje…

'Ne bi bilo fer da zaustavljamo naše dijete, našeg kapetana Krunu Simona koji je došao u priliku potpisati kvalitetan ugovor. Mi tako pomažemo svoju djecu, kao što smo prije Krune pomogli Anti (Tomiću) ili Luki (Žoriću)', kazao je TomislavKaramarko, dopredsjednik kluba.

'U klubu smo imali dogovor otprije da Simona nećemo zaustavljati ako dođe kvalitetna ponuda', dodao je Karamarko.

Navodno su se klub i Simon dogovorili o raskidu za manje od minute, što dovoljno govori o povjerenju. Jedino što još nije poznato su uvjeti ugovora; koliko je Zagreb inkasirao i kako je u cijeloj priči prošao Simon. Ugovor koji mu je ponudila Unicaja navodno vrijedi do ljeta 2013. godine.

'Za razliku od Maya, u Simonovu transferu financijski dio nije bio presudan za klub. U slučaju Maya troškovi kluba su značajno smanjeni, ali kod Simona je najvažnije naglasiti da mu je klub izašao ususret jer je dobio odlučnu ponudu', rekao nam je glasnogovornik Zagreba Damir Klekar

Popis igrača koji su od početka priprema napustili klub tako se popeo do brojke šest. Prvo je otpušten centar Gary McGhee, a vrlo brzo nakon njega otišao je i playmaker Diante Garett. Tijekom sezone otišao je i centar Papa Dia, a dolazak i brzi odlazak NBA playmakera T.J. Forda samo je poremetio kemiju momčadi.

Nakon njih uslijedilo je zatišje da bi u manje od tjedan dana iz kluba otišli centar Sean May (Fabi Shoes Montegranaro) i kapetan Kruno Simon (Unicaja Malaga).

Dodajmo tome da su od pojačanja tijekom sezone došli playmaker Vedran Morović i krilno Damir Markota i za očekivati je da će u završnici sezone – kada će Zagreb s Cedevitom i Cibonom voditi borbu za prvaka Hrvatske – biti članovi udarne petorke.

Naravno, za očekivati je i koju minutu više za 17-godišnjeg Šarića te Halilovića, Rikića i Prostrana. KK Zagreb očito se odlučio okrenuti mladim igračima ili, bolje rečeno, domaćim iskusnim igračima oko kojih će polako u vatru gurati mladiće poput najboljih kadeta Hrvatske Hezonje, Mavre i drugih – igrača koji bi u sezonama koje slijede trebali biti nositelji igre seniora. I odlična zamjena za Simona i ostale koji će napustiti klub u ljeto...