Napao ga Moron

Nakon Novaka Đokovića i Federer se našao pod lavinom kritika zbog koronavirusa; ovako nešto mu neće brzo oprostiti

10.07.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Roger Federer se slikao s navijačima bez maske i držanja distance, a koristio je i tuđu olovku za dijeljenje autograma

Nakon što je Novak Đoković trpio velike kritike i uvrede na svoj račun zbog organizacije Adria Toura u Zadru za vrijeme koronavirusa, sada se na meti kritičara našao i Roger Federer. Đokoviću mnogi zamjeraju što se sudionici turnira i posjetitelji nisu držali epidemioloških mjera, a čak su i slavili u noćnom klubu pa se koronavirus vrlo brzo proširio turnirom.

Prvi je pozitivan bio Grigor Dimitrov, a onda su uslijedili i pozitivni testovi za Bornu Ćorića, Novaka Đokovića i njegovu suprugu, Gorana Ivaniševića i druge. Đokovićev primjer trebao je poslužiti svim ostalim sportašima kao upozorenje da virus ipak malo ozbiljnije shvate ili se barem prave da shvaćaju pa izbjegnu kritike na svoj račun.

Ipak, jedan od najvećih u povijesti i veliki Đokovićev rival, Roger Federer, napravio je gotovo identičnu grešku kao i sudionici turnira i to nakon što je vidio lavinu negativnih komentara na račun srpskog tenisača. Federer se slikao s navijačima bez maske što je bijes javnosti usmjerilo prema njemu. Prvi je kritiku uputio prvi čovjek specijalizirane teniske stranice Punto de Break Jose Moron.

'Ono što smo rekli za Đokovića moramo ponoviti i ovdje. Roger Federer se slikao s navijačima, a da nije imao masku ili držao distancu od barem jednog metra. Možemo vidjeti i da mu je ponuđena neka olovka kako bi dao autogram. Pogrešno', napisao je Moron na Twitteru.

Federer je inače operirao koljeno i trenutno se oporavlja od tog zahvata. Povratak na teren je najavio za 2021. godinu.