Iskreni Luthi

Federerov osobni trener iznenadio odgovorom na pitanje kada najveći tenisač svijeta napokon odlazi u mirovinu; je li pretjerao?

06.07.2020 u 14:34

Bionic
Reading

Roger Federer, po mišljenju mnogih najbolji tenisač svih vremena, oporavlja se od operacije koljena i čeka dozvolu liječnika za povratak u puni trening.

No, 44-godišnji Švicarac Severin Luthi, jedan od Federerovih trenera, čak je otišao i korak dalje pa je osim o rehabilitaciji progovorio i o mogućem umirovljenju.

'Roger se osjeća jako dobro i rehabilitacija prolazi prema planu. Trenutačno ne trenira jakim intenzitetom, taj dio će uskoro započeti s kondicijskim trenerom Pierrom Paganinijem', kazao je Severin Luthi o 20-erostrukom osvajaču Grand Slama.

Činjenica jest kako je iskusni Federer jako dobro i mudro iskoristio stanku u svijetu tenisa zbog pandemije koronavirusa.

No, na pitanje o mogućem umirovljenju Rogera Federera, koji će u kolovozu proslaviti 39. rođendan, Luthi je iznenadio odgovorom:

'Tako nešto Rogeru zaista nije na umu. Dobra stvar u njegovu ponašanju jest kako ima osjećaj da je zapravo junior koji tek kreće u svijet tenisa umjesto veterana koji se nalazi na zalasku karijere. To su savršeni uvjeti na koje smo svi zajedno fokusirani u pripremama za novu sezonu', kazao je Luthi.

Mnogi se slažu kako je Luthi malo pretjerao te kako nije realan jer pitanje jest u kakvom će stanju Federer biti nakon povratak i hoće li uspjeti uhvatiti staru formu. A za mjesec dana zakoračit će u 40. godinu života…