kraj jedne ere

Nakon Nikole Karabatića i Mikkel Hansen objavio da nakon Pariza odlazi u mirovinu

03.04.2024 u 14:09

Bionic
Reading

Danska rukometna zvijezda Mikkel Hansen (36), trostruki svjetski prvak, najavio je u srijedu da će završiti karijeru ovog ljeta, nakon Olimpijskih igara u Parizu koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza

'Ovo ljeto je pravo vrijeme da odložim tenisice, sve dok sam potpuno angažiran u onome što radim', rekao je Mikkel Hansen (36), legenda svjetskog rukometa na konferenciji za medije.

Motiva još uvijek imam. Sezona nije gotova i treba odigrati još dosta utakmica', pričao je Hansen sa suzama u očima prije nego što je potvrdio da je bilo stvarno 'fantastično' donijeti ovu odluku:

'Veselim se mjesecima koji dolaze, pokušat ću ih iskoristiti što je bolje moguće.'

Neki će reći da je mogao odigrati još koju sezonu, da se prerano odlučio za mirovinu...

'Da sam stvarno želio, vjerojatno bih mogao igrati do svoje 40-45 godine. Ali to nisam ja', pojasnio je Hansen te nastavio:

'Radije bih prestao ranije nego prestao malo prekasno...'

U 266 međunarodnih utakmica odigranih za Dansku, Hansen je zabio 1350 golova, uključujući 296 na Europskim prvenstvima, što ga čini najboljim strijelcem ovog natjecanja svih vremena.

Karijeru je počeo u GOG Handballu, a onda je nastavio u Barceloni, Kopenhagenu, u PSG-u za koji je igrao deset godina i sada zadnje dvije igra za Aalborg. S Danskom je osvojio tri svjetska zlata, jedno europsko i olimpijsko zlato te mnoštvo drugih medalja.

Tako će Igre u Parizu označiti krajeve karijera dva istinska rukometna velikana jer će se uz Hansena ondje oprostiti i Nikola Karabatić.