derbi u polufinalu kupa

'Modri' na Poljudu bez jednog od najvažnijih igrača; ovo je početnih 11 Dinama

03.04.2024 u 11:27

Bionic
Reading

U subotu je Dinamo u derbiju 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu odnio veliku pobjedu, Hajduku je presudio Bruno Petković. Večeras (19 sati, MAXSport1, MAXtv) se 'bili' i 'modri' ponovno sastaju u Splitu, ali u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa

Psihološka je prednost na strani Dinama koji je u subotu slavio u najvećem hrvatskom derbiju 1:0. Gol za pobjedu zabio je Bruno Petković, a večeras (19 sati, MAXSport1, MAXtv) je na rasporedu novi obračun Hajduka i Dinama, sad u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa.

'Nanažnije je da smo nakon dugo vremena uspjeli pobijediti na Poljudu i uzeti sva tri boda. Došla nam je ova pobjeda u najvažnijem trenutku', kazao je trener Dinama Sergej Jakirović te se osvrnuo i na današnju utakmicu:

'I kod nas i u Hajduku uvijek se očekuje pobjeda. Psihološki trenutak je na našoj strani jer smo dobili u subotu. Tražit će iskupljenje, ali i mi želimo proći. Ovaj derbi se igrao otvorenije, otišao je na našu stranu daj Bože da i ovaj ode. Igra se za finale, želimo biti tamo i svjesni smo da moramo igrati bolje. I tako ćemo se postaviti da prođemo u finale. Dugo nismo osvojili Kup. Jako je važna utakmica zbog svega.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Baš će zato Jakirović i večeras na Poljudu krenuti s najjačim raspoloživim snagama. Planove mu je poremetila ozljeda jednog od najiskusnijih i najvažnijih igrača. Naime, Arijan Ademi nije ni otputovao s momčadi za Split, zbog ozljede koju je zaradio u subotnjem derbiju ostao je u Zagrebu. Ademi je u subotu startao u prvih 11, a sad će njegovo mjesto u veznome redu zauzeti Sučić.

Ostale bi promjene u momčadi 'modrih' trebale biti 'kozmetičke', dojam je da bi tek umjesto Kaneka na lijevom krilu trebao startati Hoxha, a sve ostalo bi trebalo biti isto kao i u subotu.

DAR SVIMA

Gledajte cijelu završnicu SuperSport Kupa na kanalu MAXSporta na YouTubeu

Sve četiri utakmice završnice pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ljubitelji nogometa mogu gledati potpuno besplatno.

Poklon je to MAXSport televizije koja će sve utakmice završnice prvi put uživo prenositi na svom kanalu na YouTubeu.

Na golu će krenuti Nevistić, a Francuzi će činiti većinu u obrambenom bloku - na stoperima su Bernauer i Theophile, desni je bek Pierre-Gabriel, a lijevo Ristovski. U veznom redu će konce igre držati Mišić i Sučić, a ispred njih će biti Baturina. Desno je krilo Špikić, lijevo Hoxha, a u vrhu napada kapetan Bruno Petković.

Vjerojatni sastav Dinama:

Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel - Mišić, Sučić - Baturina, Špikić, Hoxha - Petković

  • +9
28. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

S klupe će svoju priliku prije svih čekati Bulat, Kaneko i Kulenović, a ovisno o razvoju situacije na terenu Brodić, Ogiwara, Vidović...

Derbi na Poljudu sudit će talijanski suci, glavni je Fabio Maresca, pomagat će mu Valerio Colarossi i Christian Rossi, a četvrti sudac je Alessandro Prontera. VAR sudac je Daniele Paterna, a njegov asistent Francesco Meraviglia.

Sve četiri utakmice završnice pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ljubitelji nogometa mogu gledati potpuno besplatno.

Dar je to Hrvatskog Telekoma jer će MAXSport sve utakmice završnice prvi put uživo prenositi na svom YouTube kanalu.