ratno stanje

Nakon Darija Srne i svi Brazilci iz Šahtara uspjeli su pobjeći iz ratom zahvaćene Ukrajine; evo tko im je omogućio evakuaciju

01.03.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Ukrajinski nogometni klub Šahtar Donjeck potvrdio je da su svi njihovi brazilski igrači sigurno napustili Ukrajinu nakon invazije Rusije

Šahtar, koji je u izbjeglištvu od 2014. godine i u svom sastavu ima više od deset Brazilaca, rekao je da su nogometaši i njihove obitelji sigurno stigli u Rumunjsku. Nakon što su sportski direktor kluba Darijo Srna i suradnici uspjeli napustiti Ukrajinu, to je uspjelo i Brazilcima sa suprugama i djecom. Navodno ih je bilo oko 50 zatočeno u hotelu i strahovali su za svoje živote zbog ratnih razaranja.

Iz Šahtara su dodali da su strani igrači iz kluba Dinamo Kijev također napustili zemlju. Trojica Brazilaca, igrači kluba Dnjipro-1, u subotu su prešli granicu s Rumunjskom.

'Evakuacija igrača omogućena je zahvaljujući osobnoj asistenciji predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, predsjednika Ukrajinskog nogometnog saveza Andrija Pavelka i predsjednika Moldavskog nogometnog saveza Leonida Olejničenka', priopćio je Šahtar.

Nogometna tijela FIFA i UEFA u ponedjeljak su suspendirala ruske nacionalne i klupske reprezentacije iz svih natjecanja do daljnjega.

  • +7
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Sergey BOBOK / AFP / Profimedia