legenda šahtara

Darijo Srna poslao emotivnu poruku Ukrajini i svim Ukrajincima: Ovo mi je treći rat u životu, ali nema šansi da napustim ovaj brod

24.02.2022 u 22:51

Bionic
Reading

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, od koje se oprostio 2016. godine, ali i koji je status legende stekao u dresu Šahtara iz Donjecka, kojeg je nosio punih 15 godina, jedna je od najčvršćih karika koja spaja Hrvatsku i Ukrajinu

Ratno stanje u Ukrajini unijelo je puno straha u sve koji žive i borave u toj zemlji. I među one kojima je Ukrajina kao druga domovina.

Jedan od takvih je i legendarni Darijo Srna, koji je od 2003. godine nosio dres Šahtara iz Donjecka.

Naravno, od 2014. godine i prvih ratnih događanja na istoku te zemlje, Šahtar se preselio u Kijev, gdje su Srnu i zatekle nove vojne aktivnosti od strane Rusije.

Darijo Srna trenutno radi kao sportski direktor ovog kluba, a na svom Instagram profilu u tri je riječi poslao vrlo snažnu poruku iz Kijev, gdje se trenutno nalazi u društvu Ognjena Vukojevića, svojim ukrajinskim prijateljima.

'Sigurno da nije bilo ugodno, probudili su me zvuci sirene oko 4:30 ujutro. Situacija nije baš dobra, ali tu smo se skupili ima nas dosta Hrvata, Držimo se skupa, na vezi smo s ambasadom i čekamo daljnje upute', rekao je Srna na RTL-u Danas.

'Trenutačno smo u hotelu, cijeli stručni stožer. Poznavajući sebe, uvijek sam bio prvi u liniji. Nema šanse da prvi napustim ovaj brod. Ovo je moja, naša druga država, dati ćemo sve od sebe da bude mir i da ne širimo paniku. Zahvalio bih se svim ljudima koji šalju poruke i zovu'.

'Nisam mogao zamisliti da ćemo se naći u ovoj situaciji. Ovo je treći rat u mojem životu. Moramo biti jaki, nemamo drugog izbora. Sada je u pitanju cijela Ukrajina, situacija nije dobra'.

Nekadašnji bek reprezentacije otkrio je da je u neprestanom kontaktu s još jednim Vatrenim, Ognjenom Vukojevićem, koji je pomoćni trener Dinama iz Kijeva. Osim toga, Srna komentira kako je ovo treći rat u njegovom životu nakon Domovinskog rata i Krimskog rata, koji je odselio njegov Šahtar iz Donjecka.

'Čujemo se svakih 20 minuta, danas smo razmišljali čak da krenemo i sami, ali to je veliki rizik. Opet ponavljam, nemamo drugog izbora nego biti mirni i ne širiti paniku. Trebali smo u subotu početi prvenstvo, sve je poremetilo ovo što se dogodilo noćas', zaključio je nekadašnji kapetan Vatrenih.