GOST SPORTA NEDJELJOM

Vodio je Hajdukovu 'dicu' do finale Lige prvaka, a sada je poslao jasnu poruku čelnicima kluba

29.03.2024 u 12:28

Bionic
Reading

Marijan Budimir pokazao se kao vrlo potentan nogometni trener, koji je s Hajdukovim juniorima igrao finale Lige prvaka mladih, a sada je u kratkom periodu na klupi U-17 reprezentacije, izborio nastup na Euru

Iako je tek na početku trenerske karijere, veliku većinu staža Marijan Budimir odradio je u Hajduku. Bio je pomoćnik Siniši Oreščaninu, Zoranu Vuliću, Željku Kopiću i Damiru Buriću, dok je samostalno vodio U-19 i U-21 selekciju.

Nakon ulaska u finale Uefine Lige mladih, napustio je Hajduk, otišao u Široki Brijeg, a od veljače je, nakon Jarnijevog istupa i smjene, sjeo na njegovo mjesto izbornika U-17 hrvatske reprezentacije, s kojom je prije par dana ostvario veliki uspjeh plasmanom na Europsko prvenstvo na Cipru.

Sada je kao gost emisije Sport nedjeljom, najavio najveći hrvatski derbi, između Hajduka i Dinama (subota, 19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv).

'Derbi je uvijek derbi. I u njemu mogu biti sva tri znaka. Ovisi. Jedna lopta, jedan potez, pojedinačna inspiracija. Ili nesmotreni start, odnosno crveni karton. Teško je prognozirati takvu utakmicu. Bilo da se igra u Splitu, bilo da se igra u Zagrebu. Jako će biti bitne taktičke prilagodbe obojice trenera. Veselim se pogledati tu utakmicu'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Budmiri o derbiju Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

'I ja kad sam igrao protiv Hajduka, mislio si, pričekaj 20 minuta, pa će im publika početi zviždati. Sada ih publika podržava i nosi. Hajduk ima jako kvalitetnu ekipu, jako puno dobrih pojedinaca. Tako da je Hajduk konkurent za naslov. I borit će se do samog kraja'.

Budimir o Hajdukovoj borbi za naslov Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom

Otkrio je Budimir i da ga rastanak s Hajdukom nije toliko 'bacio unazad'. Već da je to bila uzajamna odluka.

'Hajduk je meni puno dao. Svako dijete iz Splita sanja zaigrati u Hajduku, a kad više ne može igrati, da bude trener Hajduka. Ja sam u tom trenutku shvatio da neću biti tu gdje želim, i da je bolje da odem. Sada to možda nije bio logičan slijed, ali valjda bude jednog dana. Hajduk je moj klub i ja se nadam jednoga dana, kada dođe vrijeme, da ću biti trener Hajduka', poslao je Budimir jasnu poruku čelnicima kluba.

Budimir o želji da sjedne na klupu Hajduka Izvor: Društvene mreže / Autor: Sport nedjeljom