zastrašujući trenutak

Najveći pehist u Formuli 1 udario glavom u ogradu: Nesreća koja se nije smjela dogoditi!

02.06.2017 u 09:16

Bionic
Reading

Pascal Wehrlein proživljava frustrirajuću sezonu u kojoj je već imao dva teška sudara, no izvukao se bez težih ozljeda nakon nesreće u Monaku i dobio dopuštenje za nastup u Montrealu...

Mladi 22-godišnji Nijemac jedan je od talenata koji bi u budućnosti trebali igrati važnu ulogu u Formuli 1. No, mora ostati zdrav, a ove sezone ima toliko pehova da mu nije lako izvlačiti se iz bolida u jednom komadu.

Sudar Wehrleina i Masse Autor: YouTube

Već uoči prve utrke u Melbourneu Wehrlein je stradao na revijalnom Race of Champions spektaklu u Miamiju, kada se sudario s Felipeom Massom i odletio u zaštitnu ogradu. Pritom je ozlijedio leđa i vratne kralješke pa je morao propustiti prve dvije stanice F1 sezone.

Kad se konačno vratio na stazu nanizao je nekoliko impresivnih nastupa koji su kulminirali osmim mjestom u Španjolskoj, a onda se u Monaku dogodila nova ružna nesreća. Jenson Button neoprezno je naletio na Pascala i okrenuo ga na bok te zabio u ogradu.

Button udario Wehrleina Autor: YouTube

Dugo su izvlačili Nijemca iz bolida, ali Sauber je ovih dana objavio dobre vijesti: nije se pritom teže ozlijedio i nastupit će sljedećeg vikenda u Montrealu.

'Dobro se osjećam, iako sam udario glavom u zaštitnu ogradu. To je bila frustrirajuća nesreća koja se nije smjela dogoditi,' izjavio je Pascal Wehrlein koji ne odustaje od svoje F1 karijere i već će u Kanadi pokušati potvrditi svoju klasu na stazi...

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Monaka Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI