FOGNINI NADMOĆAN

Najteži Čilićev poraz u karijeri

15.04.2009 u 17:35

Bionic
Reading

Marin Čilić je u susretu drugog kola Masters turnira u Monte Carlu osvojio samo dva gema. Talentirani Hercegovac pretrpio je tako najteži poraz u karijeri, a iznenađenje je veće ako se zna da ga je svladao igrač koji nije među najboljih 100 na svijetu

Fabio Fognini široj se publici predstavio lani plasiravši se u polufinale Umaga i jedan je od onih igrača koji samo odbrojavaju dane do početka sezone na zemljanim terenima. Tako je u Monte Carlu prošao kvalifikacije, u prvom kolu izbacio Čeha Berdycha i preko Čilića lako prošao u osminu finala.

Konačan rezultat 6:2, 6:0 dovoljno sugerira što se na terenu događalo, možda tek treba dodati da je Talijan uzeo više od 60 posto poena i nakon Čilićevog prvog i nakon drugog servisa. U trećem kolu zahuktali Fognini, inače 108. igrač na rang listi, ide na četvrtog igrača svijeta Andyja Murraya.

Na bilo kojem službenom nastupu tijekom karijere Čiliću se nije dogodila ovakva nemoć. Fognini mu je nanio najteži poraz života, nadmašivši tako Jamesa Blakea koji je u Bangkoku u rujnu 2006. godine bio bolji od Marina sa 6:1, 6:2.