ODLAZAK IZ 'BRLOGA'

Najbolji strijelac 'medvjeda' u najbogatiju momčad

10.05.2012 u 10:53

Bionic
Reading

Napadač Ryan Kinasewich od sezone 2012/2013. više neće nositi dres KHL Medveščak Zagreb, ali i dalje će igrati u EBEL-u te će s vremena na vrijeme dolaziti u Ledenu dvoranu Doma sportova

Naime, 28-godišnji Kanađanin hrvatskih korijena odlučio je Zagreb zamijeniti Salzburgom, a KHL Medveščak Zagreb austrijskim EC Red Bull Salzburgom, inače najbogatijom momčadi u EBEL-u.

'Žao nam je da igrač odlazi iz Zagreba, no razumijemo njegovu želju za profesionalnim napretkom. Nažalost, obzirom na budžete kojima raspolažemo, a koje kreiramo isključivo sami uz pomoć svojih sponzora i vlastitih prihoda, jednostavno nismo bili u mogućnosti odgovoriti na protuponudu drugoga kluba', izjavio je Ranko Vučinić, glasnogovornik KHL Medveščak Zagreb i dodao:

'Trenutno razmatramo mogućnosti i dogovaramo uvjete da bi igrač unatoč odlasku u novi klub ostvario pravo igranja za hokejsku reprezentaciju Hrvatske.'

Kinasewich je u Medveščak stigao 2010/2011. iz ECHL kluba Utah Grizzliesa, a u protekle dvije sezone u 113 utakmica upisao je 58 golova i 66 asistencija.

Nije poznato koliki će ugovor Kinasewich dobiti od Red Bulla, ali prema nekim informacijama, dvostruko će više zarađivati nego što bi mogao u 'medvjeđem brlogu'.