POLJUD, 19.30 SATI

Najbolji igrač Hajduka, Marko Livaja, uoči derbija ostaje bez kapetanske trake?

30.03.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Hajdukovci, Split i Dalmacija, ali naravno i ostatak Hrvatske te brojni Dinamovi navijači, s nestrpljenjem iščekuju današnji derbi na Poljudu (19.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Ove subote, u sklopu 28. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, igra se najveći derbi hrvatskog nogometa. Na prepunom Poljudu snage će odmjeriti Hajduk i Dinamo. Pritisak je na obje momčadi, jer Rijeka ima zapaženu bodovnu prednost (op.a. četiri boda pred Hajdukom, odnosno pet pred Dinamom, s time da Modri imaju utakmicu manje).

A da bi taj pritisak lakše podnijeli, u derbi bi trebali ući 'hladne glave'. Naravno, zato je važna uloga kapetana momčadi, koji bi trebao jedini komunicirati s njemačkim sucem.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

A prema najavama s Poljuda, danas bi s kapetanskom vrpcom oko ruke momčad Bilih trebao povesti vratar Lovre Kalinić.

Dugo ga nije bilo na terenima, jer se u jesen 2022. godine teško ozlijedio na igralištu u Kranjčevićevoj. Sada je spreman i čeka se Karoglanova odluka.

Naravno, ostvari li se Kalinićev povratak, bez kapetanske vrpce ostat će Marko Livaja, igrač koji je 'alfa i omega' ovog Hajduka. I igrač koji je dostojno mijenjao Kalinića.

Doduše, tko zna, možda Lučić ipak ostane na golu, pa bi u tom slučaju Livaja (opet) predvodio Bile.

Više pročitajte OVDJE.