KREĆE EP U RUKOMETU

Najbolja hrvatska igračica: Odlučne smo ostvariti odličan rezultat!

08.12.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice u ponedjeljak, na ostvaraju Europskog prvenstva koje se do 21. prosinca održava u Hrvatskoj i Mađarskoj, igra protv Švedske u Varaždinu (20:15)

Nakon dva tjedna napornih priprema najbolje hrvatske rukometašice predvođene izbornikom Vladimirom Canjugom jedva su dočekale početak Europskog prvenstva uz poruku: Nikog se ne bojimo!

Prvi meč domaćina jučer nije prošao najbolje. Mađarska je pred svojom publikom odigrala bez pobjednika protiv Rusije, a danas situaciju može poboljšati Hrvatska. Prilika se nudi protiv Švedske, ekipe s kojom se u povijesti igralo 10 puta, a Hrvatice su slavile u njih sedam. Svakako treba naglasiti da se takav scenarij dogodio apsolutno svaki puta, kada se igralo na hrvatskom tlu. Dobar uvod za Hrvatice koje igraju u Varaždinu, gradu gdje još uvijek ni muška, ni ženska ekipa nisu izgubile nijedan službeni meč. A izbornik Canjuga pred početak prvenstva poručuje:

'Ostat će tako i nakon grupne faze. Gotovo da mi je svejedno protiv koga startamo. Možda je tek nešto bolje što je to Švedska jer s njom već nismo igrali duže vremena', dodaje hrvatski izbornik.

'Mislim da je san svakog sportaša da igra na domaćem terenu, bit ćemo dodatno motivirane, pune sampouzdanja i prvi put smo odlučne da ostvarimo odličan rezultat', poručila je naša najbolja igračica Andreja Penezić, a kapetanica ekipe Miranda Tatari najavljuje utakmicu sa Švedskom.

'Mislim da će odlučivati detalji, a ono što sam sigurna je da mi kao ekipa razmišljamo kao jedna i da ćemo ući maksimalno u svaku utakmicu i probati dobiti sve utakmice'.

Šveđanke bi pak mogle imati ponešto problema i na samom terenu, ne samo van njega (detaljnije u najavi natjecanja). Naime, Torstensson se kao vrlo bitna igračica u oba praca još uvijek nije u potpunosti oporavila od ozljede lista, iako izbornik Sivertsson poručuje:

'U komparaciji s kvalifikacijskim utakmicama, sada smo kompletni. Sve će igračice biti spremne za igru od početka natjecanja.'

Sve osim Torstensson bi trebale biti i potpuno spremne, nema naznaka da su imale problema s ozljedama od dolaska u Hrvatsku, no prva lijeva vanjska skandinavskog sastava bi ipak mogla dobiti nešto manju minutažu. Ne toliki problem za napad jer tu je Alm kao klasna šuterica, ali obrana je već druga stvar - činjenica je da je Torstensson "bog i batina" tog pravca u švedskom sastavu. A baš će danas njenom timu trebati jedan žestoki pristup meču jer...

'Hrvatska je najteži mogući protivnik kojeg smo mogli dobiti za otvaranje prvenstva. Domaćin, ekipa puna samopouzdanja i fantastična atmosfera kojoj ćemo tek svjedočiti. Bit će to izuzetno zahtjevan meč, pogotovo jer to nije tim koji ima samo par zvijezda. Istina, imaju ih, ali imaju i pravu podršku ostatka ekipe. Čudi me što nikad prije nisu ostvarili bolji rezultat na ovoj vrsti natjecanja', dodaje član švedskog izborničkog dua s kojim se u većini toga slaže igračica Gullden:

'Ne očekujem nikakvu ljepoticu u prvom meču, već strašno zahtjevan meč. Oni su domaćin, zna se kako će igrati, mi smo također snažni. Oba tima imaju igračice koje su fizički moćne i mislim da doista stoga možemo odigrati jedan izuzetno čvrst meč.'

Osim sa Švedskom s kojom naše rukometašice igraju večeras, u skupini su i sa Njemačkom i Nizozemskom.