OVAKO LIJEČI OZLJEDE

Nadal to uopće ne skriva! Je li to doping?

25.11.2014 u 18:59

Bionic
Reading

Rafael Nadal je po tko zna koji puta optužen za doping. Španjolski tenisač priznao je kako koristi neuobičajenu metodu kako bi se brže oporavio od ozljeda

Priča nije nova, a opet je postala aktualna ovog mjeseca kada je Rafael Nadal nakon operacije slijepog crijeva krenuo u liječenje leđa i to tretmanom koji koristi PRP metodu (Platelet rich plasma) koja u nekim zemljama nije dozvoljena.

Ova metoda nije nepoznata. Liječnici sportašima vade krv iz tijela, posebnim je tretmanima obrađuju i izdvajaju trombocite iz krvne plazme. Poslije te trombocite ubrizgavaju u ozljeđeni dio kako bi se ubrzao oporavak.

Istu metodu je Nadal koristio i prije dvije godine zbog koljena, a i tada je bio suočen s teškim optužbama pojedinih stranih medija. Svjetska dopinška organizacija još nije zabranila ovu metodu, a svaka zemlja odlučuje sama hoće li je dozvoliti ili ne.

'Ne mislim da je to doping. Nemam sve informacije, ali na kraju svega moramo se voditi prema svjetskim standardima, a ne prema ono što misle u Italiji ili Španjolskoj', rekao je Nadal.