TEŠKA NESREĆA

Na Tour de Franceu poginula gledateljica

18.07.2009 u 15:52

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila tijekom 14. etape biciklističke utrke 'Tour de France' poginula je jedna gledateljica, dok su dvije osobe ozlijeđene

Žena u dobi od 61 godine stradala je u mjestu Wittelsheim kada je željela pretrčati cestu, ali je na nju naletio motocikl iz pratnje utrke. Vozač je izgubio nadzor nad motorom, te je potom u padu pokosio još dvoje gledatelja koji su stajali uz stazu.

Ozlijeđeni gledatelji su helikopterom prebačeni u bolnicu u Mulhouse.

Inače, ruski biciklistički prvak Sergej Ivanov (Katjuša) pobjednik je 14. etape vožene od Colmara do Besancona u dužini od 199 kilometara.

Ivanov je do svoje druge etapne pobjede na 'Touru' u karijeri, prvu je ostvario 2001. godine, stigao nakon što se 20-ak km prije cilja odvojio od preostalih 11 vozača koji su sudjelovali u bijegu iz glavne skupine, te ciljem prošao u vremenu od 4:37:46 sati. Sa 16 sekundi zaostatka drugo je mjesto zauzeo Irac Nicolas Roche (AG2R), a treće Novozelanđanin Hayden Roulston (Cervelo).

Glavna skupina sa svim vodećima u ukupnom redoslijedu ciljem je prošla sa 5:36 minuta zaostatka za Ivanovim, pa je Talijan Rinaldo Nocentini (AG2R) uspio zadržati žutu majicu sa samo pet sekundi prednosti u odnosu na Amerikanca Georgea Hincapiea (Columbia) koji je sudjelovao u velikom bijegu 12 vozača. Treći je sa šest sekundi zaostatka najveći favorit za ukupnu pobjedu, Španjolac Alberto Contador (Astana).