KLADITE SE PAMETNO

Na San Paolu se očekuje nogometna ljepotica

18.09.2013 u 11:10

Bionic
Reading

Na San Paolu će se drugi put u posljednje tri godine igrati Liga prvaka, a kao i pred dvije sezone klub s juga Italije dobio je iznimno zvučne suparnike.

Skupina s Manchester Cityjem, Bayernom i Villarealom definitivno se mogla nazvati skupinom smrti, no i ova s Borussijom iz Dortmunda, Arsenalom, te neugodnim Olympique Marseilleom, sve je samo ne lagana za Talijane.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Napolijev trener Benitez najavio je susret sa zahvalom prethodniku na klupi Mazzarriju:

'Mi smo ovdje zahvaljujući onima koji su dobro radili u prošloj godini. Možemo igrati sa samopouzdanjem protiv iznimno snažne momčadi. Oni su vjerojatno ekipa koja je u najboljoj formi u Europi, no nije nas strah nikoga, ne zato jer smo arogantni, već zato jer vjerujemo u nas same'.

Zna Benitez da mu neće biti lako:

'Borussia na vrlo brz način prenosi loptu, igraju brzo i vertikalno, uz konsolidirane mehanizme. Ritam utakmice biti će drugačiji naspram onima u prvenstvu, no moramo probati igrati kako treba u jednoj ovako važnoj utakmici. Trebamo dobro raditi u obrambenoj fazi. Želimo reći cijelom svijetu da smo snažni'.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.


Benitezova momčad za sada bilježi samo glatke pobjede, a uz sjajnog Hamšika djeluju kao legitimni kandidati za naslov prvaka. Za vikend je Benitez odmorio nekoliko igrača protiv Atalante, no kada se govori o postavi za večeras tu ne bi smjelo biti mnogo dvojbi. U obrani se za poziciju u početnom sastavu bore Cannavaro i Britos, dok bi u napadu Pandev trebao imati malu prednost pred Insigneom.

Europski viceprvaci krenuli su apsolutno furiozno u sezonu. Nakon što su pobijedili Bayern u utakmici njemačkog Superkupa, u prvenstvu su također upisali početnih pet pobjeda, uz odličnu gol-razliku od +11 iz pet susreta. Sve to govori samo u prilog tezi da nisu ništa slabiji nego prošle sezone, pogotovo kada se uzme u obzir da su prinove Mhitarjan i Aubameyang odmah postali bitni igrači bez da su prolazili dio adaptacije na ekipu.

No, prije dolaska na jug Italije, Jürgen Klopp upozorio je da njihovi protivnici su sve samo ne bezazlena momčad:

'Prema naprijed su jako dobri, a kada se trebaju braniti postaju još opasniji, jer njihova igra postaje robusna, a oni su postavljeni disciplinirano i iskusno. Znamo da su vrlo kvalitetna ekipa, ali svejedno želimo ostvariti dobar rezultat. Niti mi nismo baš loši, a također znamo da još ove sezone nismo zaigrali na našem maksimumu, pa niti naši protivnici nisu vidjeli naše najbolje lice'.

Što se momčadi tiče, Klopp ima ponekih problema, jer osim već duže ozlijeđenih playmakera Gundogana, kojeg će mijenjati Sahin, te desnog beka Piszczeka, kojeg odlično mijenja Grosskreutz, za ovu utakmicu neće imati Subotića niti Kehla. Kehl u posljednje vrijeme niti nije prvotimac, dok će umjesto Subotića na teren Sokratis, koji ga je odlično zamijenio tijekom posljednjeg susreta protiv HSV-a.