dugo su razmišljali

Na Old Traffordu više nema neizvjesnosti; čelnici Manchester Uniteda objavili su tko će sljedeće tri sezone voditi momčad

28.03.2019 u 12:33

Bionic
Reading

Ole Gunnar Solskjaer (46) još je u igračkim danima postao legenda Manchester Uniteda, a sad će imati priliku da se na duže vrijeme dokaže i kao trener 'crvenih vragova'...

Jose Mourinho 'naglavačke' je izletio s Old Trafforda sredinom prosinca prošle godine. Sam kraj te 2018. godine portugalski trener neće pamtiti po dobru, ali njegov odlazak otvorio je mjesto za mladog trenera koji je punih 11 sezona nosio dres Manchester Uniteda i stekao status klupske legende te jednog od najobožavanijih igrača u bogatoj povijesti.

Ole Gunnar Solskjaer (46) na Old Trafford je stigao 'na žeton' samo do kraja sezone, a prometnuo se u spasitelja posrnule momčadi koja je pod Mourinhom tonula iz utakmice u utakmicu. I uspio je sjajni Norvežanin napraviti pravo pravcato čudo, doslovno je preporodio momčad, igrače koji nisu imali volje za životom, a kamo li za igrom, vratio je na pobjedničke staze.

Iza njega je 19 utakmica u svim natjecanjima, krenuo je s osam pobjeda u nizu, a nije izgubio ukupno 11 prvih utakmica (10 pobjeda i remi). Uspio je 'okrenuti' i PSG u Ligi prvaka, izgubio je na Old Traffordu 2:0 i onda usred Pariza doslovno s pričuvama pobijedio 3:1 i izborio četvrtfinale LP-a! Ukupno je vodio 'crvene vragove' na 19 utakmica, ima 14 pobjeda, tri poraza i dva remija u svim natjecanjima.

No, čelnici kluba sve do danas nisu bili sigurni je li Ole Gunnar Solskjaer pravi čovjek za prvog trenera Uniteda. Bilo je tu puno dilema, tvrdili su da je premlad, da nema dovoljno iskustva, a velika je prepreka bila i činjenica da je Solskjaer na Old Trafford stigao 'na posudbu' do kraja sezone. Tada se, barem prema prvotnom dogovoru čelnika Uniteda i Moldea, trebao vratiti u Norvešku...

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sad je napokon sve gotovo, klubovi su međusobno dogovorili fer odštetu, Molde bi uz novac trebao dobiti i neke nadarene Unitedove igrače na posudbu u sljedećim sezonama, a Ole Gunnar Solskjaer je i službeno potpisao trogodišnji ugovor s 'crvenim vragovima'. Odahnuli su svi, posebice navijači koji su posljednja tri mjeseca vršili konstantan pritisak na upravu kluba da zadrži Solskjaera pod svaku cijenu.

U akciji su bili i igrači koji su konstantno kroz medije forsirali i hvalili Solskjaerov rad. Svi su jednoglasno bili za to da mu se da prilika na duže vrijeme.

'Ovo je posao o kojem sam oduvijek sanjao i više sam nego uzbuđen što ću dugoročno voditi ovaj klub', rekao je sjajno raspoloženi Solskjaer. Jasno, i njemu je pao veliki teret s leđa...

'Od prvog dana sam osjećao da je ovo poseban klub. Bila je čast biti igrač ovdje i zatim početi trenersku karijeru na istom mjestu', zaključio je Ole Gunnar Solskjaer koji će 'crvene vragove' povesti u borbu za mjesta koja i sljedeće sezone osiguravaju nastup u Ligi prvaka. A tamo ga za manje od tri tjedna, 10. travnja, čeka prva utakmica četvrtfinala s Barcelonom. Igra se na Old Traffordu i sigurno je da će to biti spektakl.