JE LI MOGUĆE?

Na OI u Londonu odbojkašicama zabranili bikini!

30.03.2012 u 12:22

Bionic
Reading

Svjetski odbojkaški savez želi ukidanjem bikinija privući i brojne zemlje u kojima vjera i kultura ne dopuštaju golotinju

Nije tajna da je na Olimpijskim igrama jedan od najposjećenijih i najpopularnijih sportova odbojka na pijesku. I to naravno - ženska. Naravno, razlog su oskudno odjevene odbojkašice, koje na turnirima ovog vrlo popularnog sporta (naravno, među muškom populacijom!) – nastupaju u bikinijima.

Svjetski odbojkaški savez odlučio je da se ukida igranje u bikinijima na svim velikim međunarodnim natjecanjima, a prvo takvo su Olimpijske igre u Londonu u ljeto 2012. godine.

Svjetski odbojkaški savez ukidanjem bikinija želi privući i brojne zemlje u kojima vjera i kultura ne dopuštaju da se žene tako oskudno odijevaju u javnosti.

Prije ove odluke igračice su nastupale u kupaćim kostimima, a sada će morati igrati u kratkim hlačicama maksimalne dužine tri centimetra iznad koljena te u majci s kratkim ili bez rukava.

Nije poznato kako su ovu vijest primile odbojkašice Brazila ili SAD-a koje su i proslavile ovaj relativno novi sport. Upravo zbog atraktivnih tamnoputih Brazilki, zatim Amerikanki te Kubanki - s novim strogim dress-code pravilom i sam originalan naziv ovog sporta 'beach volleyball' pomalo gubi smisao.

Iako je ovakva odluka Svjetskog odbojkaškog saveza svojevrstan kompromis zasigurno će itekako utjecati na broj gledatelja i popularnost koja će se vjerojatno – smanjiti.