RADNI BOžić

Na blagdan sv. Stjepana košarkaši Zadra i Splita u međusobnoj utakmici traže pobjedu za bijeg sa začelja ABA lige

25.12.2021 u 20:11

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra će dan nakon Božića, na blagdan svetog Stjepana u sklopu 13. kola ABA lige u dvorani Krešimir Ćosić ugostiti momčad Splita.

Splićani u Zadar stižu kao posljednjeplasirana ekipa AdmiralBet ABA lige sa samo dvije pobjede, dok Zadrani imaju pobjedu više.

Riječ je o derbiju začelja ABA lige koji u velikoj mjeri može odrediti nastavak sezone za hrvatske predstavnika u ovom natjecanju.

'Svoje ambicije Splićani su pokazali dovođenjem tri nova igrača, a vraća im se i zaliječeni Ukić. Ističe se novopridošli Amerikanac Shannon Shorter koji je imao stvarno zavidnu statistiku u Turskoj ligi i smatramo da će već u ovoj utakmici biti u rotaciji. Volio bih da u ovom susretu uspijemo pokazati onu količinu energije i koncentracije koja nas je krasila u zadnjih nekoliko utakmica i da za božićne blagdane razveselimo navijače', najavio je susret trener Zadrana Vladimir Anzulović. 

Susret započinje u 19. sati. Prije toga Krka je u 17 domaćin Igokei, a FMP u 12 Crvenoj zvezdi. Kako je i Krka u donjem domu poretka s tri pobjede rezultat iz Novog Mesta će i Zadrane i Splićane jako zanimati. 

U prvoj utakmici  13. kola Mornar je u Podgorici bio bolji od ekipe SC Derbi 76:95 Cibona u utorak u 19 sati u Draženovom domu dočekuje Cedevita Olimpiju.