ČEKA SE POPIS UTAKMICA

MUP provjerava kriminalnu prošlost braće Šapina

23.11.2009 u 20:28

Bionic
Reading

Osim utakmice Zadra i Hajduka još nisu poznati ostali susreti Prve HNL za koje postoji sumnja da su bili namješteni i koji su sada uključeni u veliku kladioničarsku aferu koja potresa Europu

Ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić izvijestio je javnost kako su u njemačkom zatvoru zadržana dvojica njemačkih državljana hrvatskih korijena te kako su dobili zahtjev da iz operativnih evidencija daju podatke o tim osobama, odnosno imaju li kriminalnu prošlost i posjeduju li u Republici Hrvatskoj određene nekretnine te devizne i tekuće račune.

'Osobno sam u kontaktu s policijskom časnicom njemačke policije pri Veleposlanstvu u Hrvatskoj te očekujem da najkasnije do sutra dobijemo potpunu informaciju o namještanju utakmica u Hrvatskoj i da se aktivno uključimo u sve. Ako bude zakonske osnove, bit će i uhićenja', rekao je Grbić za Jutarnji list.

Tako se čeka popis iz Njemačke na kojem bi se nalazilo 14 sumnjivih utakmica iz hrvatske lige. Navodno je on već stigao, no najzanimljivije informacije još uvijek nisu dostupne javnosti.