BUDUĆNOST NA ŠTIHU

'Mravi' prosuli veliku priliku u Češkoj

11.03.2011 u 20:44

Bionic
Reading

Nakon pobjede u Podgorici košarkaši Zagreba imali su sudbinu u svojim rukama. Sami su odlučivali o plasmanu na završni turnir NLB lige, ali gostovanje u Nymburku pokazalo se kao prevelik zalogaj

Posve rasterećeni Česi su slavili rezultatom 83:74 i tako najviše razveselili Crnogorce koji u Zagrebu protiv grogirane Cibone imaju priliku za povratak na četvrto mjesto ligaške ljestvice.

Nymburk je igrao bez svog najboljeg igrača Pavela Pumprle (koji je u prvom dvoboju Zagrebu zabio 29 koševa), ali im nije padalo na pamet olako prepustiti pobjedu. U početnim minutama preciznim vanjskim šutovima su gradili prednost, no početkom drugog perioda bude se Zagrebovi centri i 'mravi' su preuzeli prednost koju su održavali sve do početka zadnje četvrtine.

U 32. minuti polaganjem Rančića došli su do perspektivnih 62:53, ali tada je ponovno proradila češka trica koja je bacila Zagreb u provaliju.

Nymburk je izvan linije 6,75 gađao izvrsnih 11/19, dok se Zagreb na čelu s kapetanom Simonom 'razbacivao' do konačnih 5/22. Kada se tome doda i podatak da su Česi upisali više skokova od najbolje unutarnje linije lige, poraz je zapravo sasvim logičan.

Nerješiva zagonetka za obranu Erjavčevog sastava bio je Pavel Slezak koji je zabio 23 koša, a odlični su bili i Nissim sa 16 i Simmons sa 13, te po pet skokova i dodavanja. Umorne zagrebaše je predvodio Žorić sa 16 koševa, ali i tek četiri skoka, dobre all round partije pružili su i Renfroe i Simon, ali potonji je pogodio tek tri od 14 šutova i tako uništio dobar dojam od osam skokova, pet dodavanja i četiri ukradene lopte.

Sada je sve u rukama igrača Budućnosti. Ako svladaju Cibonu u Zagrebu i Nymburk u Podgorici, putovat će kao četvrta momčad na borbu za naslov u Ljubljanu. Ako 'kiksaju', Zagreb će u zadnjem kolu protiv Zvezde ipak uhvatiti zadnji vlak za svoju prvu regionalnu završnicu u povijesti.