ŽELE RASTI

Na košarkašku kartu Hrvatske vraća se KK Zagreb

21.12.2021 u 09:26

Bionic
Reading

U danima kada se zagrijava atmosfera uoči utakmice Kupa Krešimir Ćosić između Cibone i Dinama (danas 18 sati, Draženov dom) iz Zagreba stiže još jedna zanimljiva košarkaška priča

Cibona je pojam u košarkaškom svijetu, dvostruki prvak Europe, klub duge tradicije i velikih igrača. Dinamo je, u svim segmentima, rastući klub. Negdašnji Rudeš je promijenio ime i dobio podršku Bad Blue Boysa pa je jedno od ključnih pitanja za koga će u susretu nacionalnog Kupa navijati Zagrepčani. Za Cibonu ili protiv nje? Za Dinamo ili protiv njega?

Ono što je gašenjem KK Zagreb te odlaskom Cedevite u Ljubljanu i njenim novim početkom kroz projekt Cedevita Junior izgubljeno, gradski rivalitet, vraća se polako na svoje mjesto.

Cedevita Junior se iz Prve probila u HT Premijer ligu, znatno ojačala igrački kadar, za trenera postavila medijski zanimljivog Damira Mulaomerovića i u prvom derbiju održala lekciju Ciboni. Sve to što Cedevita Junior ima, Dinamo tek gradi, no njegov je kapital vojska navijača koja se poistovjetila s imenom kluba. Cedevita godinama ne uspijeva pridobiti veću navijačku bazu zbog čega su gradski derbiji, i ne samo oni, manje zanimljivi široj publici.

Koliko su gradski rivali važni Ciboni kao nositelju kvalitete najbolji su primjer utakmice koje Vukovi igraju u Dubravi protiv Furnira, kluba sa samog začelja HT Premijer lige. U pravilu Cibose dočeka puna dvorana.

U priču o zagrebačkoj košarci koja se naslanja na tradiciju i nostalgiju nadovezuje se najnoviji potez čelnih ljudi prvoligaša Zapruđa. Naime, ovaj će klub u nastavku sezone nastupati pod novim imenom - KK Zagreb.

Predsjednik Dražen Joksimović pojašnjava kako je cilj kluba izaći iz kvartovskih okvira i prijeći u nacionalni. Želja je unaprijediti rad kluba i opravdati naziv koji će klub nositi. KK Zagreb će prvu utakmicu pod novim imenom u Prvoj ligi odigrati 8.siječnja na gostovanju u Samoboru.