rumunju nije lako

Može trener PAOK-a Razvan Lucescu pričati što hoće, ali na kraju se gleda samo konačni rezultat: Ne mogu se oteti dojmu...

20.08.2021 u 07:07

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke napravili su veliki pothvat u Solunu, odigravši 1:1 u prvoj utakmici play-offa za Konferencijsku ligu protiv PAOK-a. Grčka je momčad bila bolja, dominantnija, s pregršt prilika, no zabijali su samo Rijekini igrači

Malo tko je davao Rijeci nade u uspješan ishod play-offa Konferencijske lige protiv solunskog PAOK-a.

Jer grčki je klub bogatiji, prepun odličnih igrača i s puno više 'jakih utakmica' u nogama. Osim toga, Goran Tomić uoči posljednjih europskih utakmica ostao je bez dva, odnosno tri izuzetno važna igrača, golmana Labrovića, veznjaka Murića i napadača Drmića.

Međutim, i u takvim okolnostima, trener Rijeke Goran Tomić, vjerovao je da njegova momčad može 'ušićariti' nešto.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

I bio je u pravu. Jer svjestan da se s PAOK-om, posebno u Solunu, ne može ravnopravno nadmetati, postavio je momčad prilično defenzivno, a u napadu što bude.

Naravno, PAOK je od prve sekunde jurnuo prema Prskalu, no put do gola nije uspio naći. Zato je Ivan Lepinjica, prekrasnim udarcem u 33. minuti.

U nastavku je ta dominacija PAOK-a bila još izraženija, ali ni unatoč brojnim udarcima, Prskala nisu uspjeli matirati. I kada se već činilo da će dvoboj završiti senzacionalnom pobjedom Rijeke, Galešić je nespretno glavom gurnuo loptu u svoju mrežu, za konačnih 1:1.

Svjestan svega propuštenog je i trener PAOK-a Razvan Lucescu.

'Ne znam jesam li zadovoljan rezultatom, ili ne... Ovaj nam remi omogućava da na uzvratu opet krenemo od nule. Bila su to dva potpuno različita poluvremena, nismo kontrolirali igru i Rijeka je to znala iskoristiti. U drugom smo poluvremenu dominirali, pritisnuli smo ih i stvorili niz prilika. Uz sav respekt Rijeci, ne mogu se oteti dojmu da je ova utakmica trebala završiti našom pobjedom 3:1, ili čak 4:1! Bit će teško na uzvratu, i nama i njima, ali idemo po plasman u skupinu', ipak se nije predao Lucescu.

  • +15
PAOK - Rijeka, play-off Konferencijske lige, 1. utakmica Izvor: Pixsell / Autor: Motionteam/PIXSELL