PREMIERSHIP

Mourinhove snove o tituli dokrajčio Liverpoolov igrač!

19.04.2014 u 21:02

Bionic
Reading

Chelsea je potpuno neočekivano poražen na Stamford Bridgeu od posljednjeplasiranog Sunderlanda s 2-1 i tako zaradio težak udarac u borbi za naslov prvaka Engleske. Pogodak na za pobjedu gostiju u 82. minuti postigao je Fabio Borini, igrač koji je na posudbi upravo iz Liverpoola

Sunderland u posljednja dva kola odrađuje fantastičan posao i za sebe i za Liverpool. Posljednjeplasirana momčad prvenstva gostovala je ovog tjedna na Etihadu i odnijela remi 2-2 primivši pogodak u samoj završnici zahvaljujući pogrešci vratara Vite Mannonea da bi danas odnijela sva tri boda sa Stamford Bridgea gdje je bila bolja od Chelseaja s 2-1.

S ove dvije pobjede Sunderland je zadao teški udarac Manchester Cityju i Chelseaju u borbi za naslov prvaka s Liverpoolom, a sebi je povećao šanse u borbi za opstanak u Premiershipu.

Jose Mourinho tako je u 78. utakmici na Stamford Bridgeu kao trener Chelseaja upisao prvi poraz, a nanio mu ga je bivši igrač londonskog kluba Gustavo Poyet.
Početak nije sugerirao takav rasplet, Chelsea je dominirao i poveo već u 11. minuti pogotkom Samuela Eto'oa kojem je to 12. pogodak u dresu Chelseaja i 12. na Stamford Bridgeu.


Međutim pet minuta kasnije posve neočekivano gosti dolaze do poravnanja. Loše je reagirao Australac Mark Schwarzer koji je zamijenio na vratima Petra Čecha, udarac Alonsa odbio je kratko na nogu Connora Wickhama koji nakon što je zabijao Cityju, zabio je i Chelseaju.

Domaćin je nakon toga krenuo po pogodak, ali što se susret više bližio kraju, to je nervoza bila sve veća i prilike su izostajale. U 81. minuti potpuni šok. Cesar Azpilicueta je izgubio loptu uz aut liniju, Altidore je ušao u 16 metara gdje ga je Španjolac srušio i Mike Dean je dosudio kazneni udarac. Precizan je bio Fabio Borini koji tako donosi pobjedu Sunderlandu.

Sunderland je tako ostao na posljednjoj poziciji, ali samo tri boda iza Norwicha koji je 17. dok je Chelsea i dalje na dva boda iza Liverpoola koji ima utakmicu manje. Zanimljivo, u nedjelju se sastaju upravo Norwich i Liverpool.

Engleska 1. liga, 35. kolo
Chelsea 1 2 Sunderland
Strijelci
1:0 S. Eto'o (12') 1:1 C. Wickham (18')
1:2 F. Borini (11m, 82')
Sastavi
M. Schwarzer
J. Terry
G. Cahill
C. Azpilicueta
B. Ivanovic
Oscar (59' D. Ba)
N. Matic
Ramires
Willian
M. Salah (66' A. Schurrle)
S. Eto'o (74' F. Torres)
V. Mannone
W. Brown
J. O'Shea
M. Alonso
S. Vergini
L. Cattermole
J. Colback
S. Larsson (90' O. Celustka)
F. Borini
A. Johnson (66' E. Giaccherini)
C. Wickham (66' J. Altidore)
Žuti kartoni
F. Torres 90'
L. Cattermole 56'
W. Brown 73'