otrovan napad na ajax

Mourinho digao glas protiv Uefe i osporio protivniku pravo na veliko finale!

19.05.2017 u 19:08

Bionic
Reading

Jose Mourinho uoči finala Europske lige osporio je Ajaxu pravo nastupa u završnoj utakmici ovog natjecanja, jer smatra da je nizozemska momčad ispadanjem iz Lige prvaka trebala završiti svoj ovosezonski europski put...

Iza Mourinha je prilično neuvjerljiva prva sezona na kormilu Manchester Uniteda koju će završiti na slabom šestom mjestu u Premiershipu, uz rekordno malo pobjeda u jednoj sezoni 'crvenih vragova', čime je potukao negativne rekorde svojih neslavnih prethodnika, Moyesa i Van Gaala.

Portugalac ipak može reći da je donio klubu s Old Trafforda trofeje, jer je uspio trijumfirati u Community Shieldu kao i u Liga kupu, manje cijenjenim engleskim natjecanjima, a imat će priliku do titule doći i u Europskoj ligi, u velikom finalu 24. svibnja protiv Ajaxa.

Jose ne bi bio Jose da ne uputi pokoju otrovnu strelicu uoči važnih utakmica, ali ovog petka je otišao zaista daleko i osporio protivniku pravo na nastup u finalu.

'Ajax je ekipa iz Lige prvaka. Ako momčad ispadne iz Lige prvaka, treba ići kući. Ne slažem se s ovim sistemom. Ne može momčad igrati u dva europska natjecanja,' naglasio je Jose Mourinho koji cijeni kvalitete nizozemske momčadi, ali smatra da nemaju što raditi u Europskoj ligi.

Miješanje europskih natjecanja ipak bi moglo spasiti Joseovu sezonu, jer pobjednik Europske lige ići će sljedeće sezone u Ligu prvaka, što Manchester United nije uspio izboriti na normalan način, u svom Premiershipu...