FRANCUSKI KUP

Monaco imao 3:0 kod trećeligaša pa jedva izbjegao debakl

01.02.2017 u 20:47

Bionic
Reading

Vodeća momčad Francuske lige Monaco tek je nakon produžetaka prošao trećeligaša Chamblya, dok su u šesnaestini finala Kupa ispali prvoligaši St. Etienne, Nancy i Caen

Monaco je bez hrvatskog vratara Danijela Subašića gostovao kod trećeligaša Chamblya i očekivao se lagan prolaz lidera lige koji je u 48. minuti vodio s 3:0. No, domaći sastav je napravio nevjerojatan preokret i zabio tri gola, dok je kod Monaca isključen branič Raggi.

U dodatnome vremenu su N'Doram i Glik doveli Monaco u vodstvo od 5:3, ali se ni tada trećeligaš nije predao te je u 111. minuti smanjio na 4:5 i čak imao šansu za novi podvig.

St. Etienne je ispao u produžetku od drugoligaša Auxerrea (0:3), a Caen, za koji je igrao Ivan Santini, od Angersa (1:3), dok je prvoligaš Guingamp morao igrati produžetke protiv trećeligaša Les Herbiersa (1:2). Trećeligaš CA Bastia bila je kobna za Nancy (2:0). U utorak su ispali prvoligaši Lyon, Lorient i Nantes.

Rezultati: Angers SCO - Caen 3-1, Avranches (III) - Fleury-Merogis (IV) 1-0, CA Bastia (III) - AS Nancy-Lorraine 2-0, Frejus (IV) - Prix-les-Mezieres (V) 1-0, Auxerre (II) - St Etienne 3-0 (0-0) produžetak, Les Herbiers (III) En Avant de Guingamp 1-2 (1-1) produžetak, Chambly (III) - Monaco 4-5 (3-3) produžetak