ima nade

Luka Modrić prerano otpisan za utakmice hrvatske reprezentacije u listopadu?

13.09.2019 u 06:34

Bionic
Reading

Prema posljednoj prognozi španjolskog dnevnika Marce, Luka Modrić mogao bi se vratiti na travnjak puno prije 10. listopada i utakmice hrvatske reprezentacije na Poljudu protiv Mađarske...

Real Madrid je ovog četvrtka otkrio kako će Luka Modrić zbog ozljede mišića aduktora desne noge neko vrijeme izbivati s travnjaka. Prema prvim prognozama pauza je trebala trajati najmanje mjesec dana, što bi značilo da ne bi bio na raspolaganju Zlatku Daliću u ključnim dvobojima kvalifikacija za Euro 2020. protiv Mađarske i Walesa 10. i 13. listopada.

  • +20
Azerbajdžan - Hrvatska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Nakon što su ga danas pregledali klupski liječnici dijagnosticirana mu je ozljeda aduktora desne noge. Oporavak će ovisiti o razvoju ozljede', navedeno je u priopćenju Real Madrida.

Ipak, posljednje prognoze španjolskih medija su optimističnije. Modriću predviđaju između dva i tri tjedna oporavka, što znači propuštanje utakmica u dresu Reala protiv Levantea, PSG-a, Seville i Osasune, ali i mogući povratak već 28. rujna u derbiju protiv Atletica.

Ako se to zaista i ostvari, Luka bi trebao biti u potpunosti oporavljen deset dana kasnije kada će naša reprezentacija na Poljudu istrčati protiv Mađara i tražiti pobjedu koja bi susjede izbacila iz trke za vrh ljestvice skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Ovakav razvoj situacije budi nadu izbornika Dalića da će napokon na raspolaganju imati svoju najjaču veznu liniju, nakon što mu je Ivan Rakitić otkazao u posljednje dvije kvalifikacijke akcije...