ne izgleda dobro

Novi udarac za izbornika Dalića; ozlijedio se Luka Modrić i neće igrati protiv Mađarske i Walesa!

12.09.2019 u 13:54

Bionic
Reading

Zbog ozljede hvatišta mišića desne noge kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić, koji je nedavno proslavio 34. rođendan, izbivat će s travnjaka najmanje mjesec dana, objavio je kraljevski klub tijekom četvrtka

'Nakon što su ga danas pregledali klupski liječnici dijagnosticirana mu je ozljeda aduktora desne noge. Oporavak će ovisiti o razvoju ozljede', navedeno je u priopćenju Real Madrida iako neki izbori navode kako bi se na teren mogao vratiti za mjesec dana.

U klubu su Hini rekli kako se Modrić u klub vratio ozlijeđen nakon utakmice Hrvatske i Azerbajdžana (1:1) odigrane u Bakuu u ponedjeljak. Modrić je toga dana napunio 34 godine, a iz jedanaesterca doveo Hrvatsku u vodstvo.

Nakon povratka u Madrid Modrić u srijedu nije trenirao sa suigračima.

U Realu su nezadovoljni jer će Modrić propustiti prvenstvene susrete protiv Levantea, Seville, Osasune, Atletica i Granade kao i prve dvije utakmice u Ligi prvaka protiv Paris SG-a i Club Bruggea.

Ovisno o trajanju oporavka, Modrić bi mogao propustiti i ključne utakmice hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2020. protiv Mađarske 10. listopada u Splitu i Walesa tri dana kasnije u Cardiffu. Ako se ove prognoze pokažu točnima jasno je kako je ovo novi udarac za izbornika Zlatka Dalića jer teško je nadomjestiti igrača kao što je Modrić.

Real Madrid je u prva tri kola upisao jednu pobjedu i dva remija, a Modrić je odigrao ukupno 78 minuta budući da je zbog crvenog kartona u prvoj utakmici morao propustiti drugu. U trećoj ga je trener Zinedine Zidane bio uveo s klupe u drugom poluvremenu.

  • +20
Azerbajdžan - Hrvatska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL