LUKA ISPISUJE POVIJEST

Modrić pred podvigom kojeg će drugi Hrvati jako teško nadmašiti!

23.05.2017 u 10:34

Bionic
Reading

Osvajanjem Primere Luka Modrić nastavio je svoju berbu trofeja s madridskim klubom, a ako osvoji i Ligu prvaka, postat će prvi hrvatski nogometaš s trijumfom u ovom natjecanju čak tri puta...

Naš 31-godišnji veznjak kompletirao je svoju kolekciju trofeja ove nedjelje. Po prvi je put s Realom osvojio naslov prvaka Španjolske u Primeri i to je jedini trofej koji mu je još nedostajao u klupskom nogometu.

Podsjetimo, Modrić je prije toga triput osvojio MAXtv Prvu ligu s Dinamom te dvaput hrvatski Kup, da bi zatim u četiri sezone u Tottenhamu ostao bez ijednog naslova, no sve je to nadoknadio transferom u Madrid.

Luka je s Realom osvojio Kup kralja 2014. i španjolski Superkup godinu prije te spomenutu Primeru ove nedjelje, a također i prestižne europske trofeje: dvaput europski Superkup, dvaput Fifin klupski SP te ono najvažnije, Ligu prvaka u dva navrata, 2014. i 2016. godine.

  • +3
Luka Modrić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Modrić sa 14 naslova u karijeri nije među najtrofejnim hrvatskim nogometašima (Srna ima čak 22), ali njegovi su najznačajniji i najvrjedniji, a 3. lipnja u Cardiffu imat će priliku ostvariti nešto što nikad nijednom Hrvatu nije uspjelo: osvojiti Ligu prvaka čak tri puta.

Podsjetimo, devet naših nogometaša trijumfiralo je dosad u ovom natjecanju, a samo još Dario Šimić ima dva naslova s Milanom. Modrić ima priliku nadmašiti bivšeg reprezentativnog stopera i doći do postignuća koje će naši drugi igrači jako teško dostići, no na putu do toga stoji mu Juventus i Mario Mandžukić koji ganja svoju drugu trostruku krunu u karijeri (prva s Bayernom 2013. godine) te drugu osvojenu Ligu prvaka. Luka je blizu ispisivanja povijesti, ali najteži korak tek je pred njim...