LIGA PRVAKA (20.45)

Modrić i društvo drugi put ruše veliki Milan

09.03.2011 u 10:41

Bionic
Reading

U srijedu su na rasporedu još dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. Kod Tottenhama gostuje Milan, a Schalke je domaćin Valenciji. Oba susreta počinju u 20.45

Tottenham – Milan

Milan dolazi na White Hart Lane, a pred sedmerostrukim europskim prvakom je na prvi pogled nemoguć zadatak. Tottenham ima prednost iz prve utakmice 1:0, a i brojke su na strani 'spursa'.

Naime, ove sezone Englezi na svojem stadionu u Ligi prvaka imaju stopostotan učinak – četiri pobjede uz gol razliku 14-2 - te Tottenham još nije ispao ako je iz prvog gostujućeg susreta donio nekakvu prednost, a u toj je dobitnoj situaciji bio 18 puta.

S druge strane, Milan se od 2007. nije probio u četvrtfinale, u gostima ne igra dobro, a na engleskom tlu je upisao tek jednu pobjedu (Manchester United 2005) uz pet remija i osam poraza.

'Imamo samopouzdanja i vjere u kvalitetu. To smo pokazali u prvoj utakmici. No ne smijemo podcijeniti Milan, nikako ne smijemo pomisliti da je gotovo', rekao je Tottenhamov adut Modrić, jedan od četvorice Hrvata na White Hart Laneu (Pletikosa, Kranjčar, Ćorluka).

Trener Harry Redknapp mogao je računati na sve najbolje igrače, pa i na Balea, čiji je nastup još upitan zbog ozljede, dok će gostima najviše nedostajati Gennaro Gattuso zbog suspenzije.

'Osjećamo se sjajno, fizički i psihički. Možemo se plasirati u sljedeću rundu jer imamo snažnu momčad', jasan je bio trener Milana Massimiliano Allegri.

Milan - Tottenham 0:1, prva utakmica

Schalke – Valencia

U Gelsenkirchenu je sve otvoreno. Schalke je s Mestalle donio 1:1 i sada će imati podršku navijača, ali kvaliteta je na strani 'šišmiša' koji ove sezone igraju bolje od bundesligaša.

Valencia je osam puta bila u situaciji da dolazi u goste nakon domaćeg remija, a u četiri navrata je prošla dalje. S druge strane, Schalke u osam nokaut ogleda samo dva puta nije iskoristio neodlučeni rezultat izboren u gostima.

'Bio bi to sjajan pothvat za Schalke ako dohvati prolaz među osam. Puni smo samopouzdanja i mislimo da to možemo napraviti', rekao je Raul, napadač Schalkea koji je zabio na Mestalli, a u prošlosti je često u dresu Reala tresao mrežu Valencije.

U redovima Španjolaca nema značajnijih izostanaka, dok su Nijemci lišeni usluga napadača Klaas-Jana Huntelaara.

Valencia - Schalke 1:1, prva utakmica