TORTURA PA HIT DANA

Mnogi se sprdaju s ovim skijašem trkačem no on je najveća priča SP-a

23.02.2017 u 11:46

Bionic
Reading

U finskom Lahtiju počelo je svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju, a na kvalifikacijskoj utrci na 10 kilometara u zvijezdu se prometnuo predstavnik iz Venezuele Adrian Solano (22)

Svi oni koji su uživo u Lahtiju ili putem televizijskih ekrana promatrali mušku kvalifikacijsku utrku nisu mogli ne zamijetiti Adriana Solana koji je na stazi imao pravi šou. Mladić, koji izgleda nikada nije ni skijao na snijegu, već nakon nekoliko desetaka metara je pao, a u snijegu je završio još par puta tijekom utrke.

Njegov stil nasmijavao je sve, jer je postalo očito da Solano nema nikakvog iskustva na skijama na sniježnim stazama. Posebna priča su bili usponi na kojima je Solano bio 'oprezan' pa je izgledalo kao da se gotovo i ne kreće.

Sve u svemu ovom hrabrom natjecatelju je za 3,5 km trebalo gotovo 38 minuta, a za usporedbu prvom u kvalifikacijama Hrvatu Krešimiru Crnkoviću trebalo je 26 minuta i 21 sekunda da bi završio cijelu utrku, svih deset tisuća metara.

Solano nije uspio završiti utrku, no svejedno je sa smiješkom 'došetao' do cilja, jer za njega je bila prava pobjeda što se uopće pojavio u Lahtiju.

Autor: Adrian Solano

Da bi došao do Finske prošao je pravu torturu, posebno u Parizu gdje je bio zadržan pod sumnjom da je potencijalni terorist, jer mu nisu mogli vjerovati da je skijaš. Zato su ga pritvorili, pa je na intervenciju veleposlanstva pušten i deportiran natrag u Venezuelu. Opet se zaputio na put na SP i uspio je stići...

Video njegove kvalifikacijske utrke postao je hit na internetu, a komentari su svakojaki, neki su se sprdali sa Solanom dok su mu drugi dali podršku u ostvarenju svojih snova.

No on je pravi primjer za staro olimpijsko geslo 'Važno je sudjelovati' koje je u današnje doba postalo zaboravljeno...