PREKID ODBOJKAŠKOG FINALA

Mladostaši osudili potez Varaždinaca

15.04.2010 u 16:09

Bionic
Reading

Prva utakmica odbojkaškog prvenstva Hrvatske između Mladosti i Varaždina prekinuta je, jer su se gosti nezadovoljni suđenjem povukli s parketa. Bilo je to kod vodstva 2:0 u setovima i 21:17 za domaćina kojem je tako pripao dvoboj za zelenim stolom

Hrvatska odbojka u teškoj je situaciji, a boljitku nekada trofejnog sporta sigurno neće pridonijeti ni incident koji se je dogodio u prvoj utakmici finala. Trener Varaždina Miroslav Aksentijević povukao je svoju momčad s terena.

Povodom takve situacije, oglasili su se iz Mladosti.

'Ovim nesportskim, nekulturnim, kukavičkim i nečasnim činom bačena je velika mrlja na lijepu odbojkašku utakmicu u kojoj je Mladost čitavim njezinim tijekom dominirala u svim segmentima odbojkaške igre te se pokazala kao bolji protivnik. Bijegom od izvjesnog poraza, na ovakav način, iskazano je veliko nepoštovanje ne samo prema igračima obiju momčadi, već i prema brojnoj publici; navijačima Mladosti te navijačima gostujuće momčadi koji sigurno nisu došli u Dom odbojke pogledati samo dio utakmice. Iako u velikoj financijskoj neimaštini, odbojkaši zagrebačke Mladosti tijekom čitave su sezone časno, dostojanstveno i rezultatski vrlo uspješno predstavljali hrvatsku odbojku u Europi. Time sigurno nisu dali za pravo nekima da ih omalovažavaju u vlastitoj dvorani te oštro osuđuju ovakav neprimjeren potez', piše u priopćenju.

Trener Varaždinaca Miroslav Aksentijević ponudio je svoje viđenje.

'Dva seta moji su igrači igrali uplašeno, bez samopouzdanja, i kada su u trećem napokon proigrali, dogodili su se sporni poeni koji idu na dušu linijskih sudaca, a nakon čega su moji igrači postali vrlo revoltirani. Pale su teške riječi te sam, gotovo u paničnom strahu od još većeg revolta i još većeg incidenta, povukao igrače na klupu i zatražio od sudaca utakmice da 'maknu' linijske suce te da nastavimo dvoboj. Budući da to nije učinjeno, dogodio se već viđeni epilog', rekao je Aksentijević koji je dodao da je otkazivanje linijskim sucima tijekom utakmice apsolutno unutar odbojkaških regula.

Drugi dvoboj na rasporedu je u petak, 16. svibnja (u 18 sati), a hoće li ta utakmica biti i odigrana, znat će se naknadno, nakon što odgovorni ljudi u Savezu odluče o načinu kažnjavanja OK Varaždin.