ŠEFOVI NISU SRETNI

Mladi talent pod pritiskom, potjerat će ga iz Formule 1?

30.04.2013 u 16:47

Bionic
Reading

Monisha Kaltenborn otkrila je da nije zadovoljna dosadašnjim nastupima Estebana Gutierreza te će ga u nastavku sezone pratiti i odlučiti zadovoljava li očekivanja momčadi

Najmlađi vozač u Formuli 1, 21-godišnji Meksikanac nije se proslavio u prve četiri utrke sezone. Nije bio niti blizu timskom kolegi Nici Hulkenbergu, a jedino što će od njega pamtiti ljubitelji automobilizma bilo je nekontrolirano zabijanje u Sutila na Velikoj nagradi Kine.

Iako su ga najavljivali kao novog Sergija Pereza, Gutierrez zasad izgleda potpuno izgubljen u elitnom automobilističkom natjecanju. Toga su svjesni u Sauberu i čini se da milijuni dolara Carlosa Slima, koji su Estebana doveli u sport, u budućnosti neće biti dovoljni. Mora se poboljšati i to što prije.

'Ne treba donositi zaključke već nakon četiri utrke, problem je bio i bolid, ali mogu reći da ga budno pratimo da bismo vidjeli zadovoljava li naša očekivanja ili ne,' izjavila je znakovito šefica Saubera Monisha Kaltenborn pa dodala:

'Ne sumnjamo u njegove mentalne mogućnosti za velike rezultate, ali trenutno se muči u svojim nastupima. Sad je na nama da izvučemo potencijal iz njega, jer znamo da postoji.'