NEVJEROJATNA PRIČA

[VIDEO] Bivši vozač Formule 1 pronašao kacigu koja mu je ukradena prije više od 23 godine; njegov prijatelj uočio je žensku osobu na biciklu, a onda...

02.12.2021 u 06:38

Bionic
Reading

Bivši vozač Formule 1 Norberto Fontana pronašao je kacigu koju je imao u Sauberu, a koja je ukradena iz kuće njegove obitelji prije više od 23 godine

Argentinac je tijekom karijere vozio za Sauber (1997. odvozio je i četiri utrke) pa si je zadržao neke stvari, kao uspomene na te dane, a među njima je bila i kaciga.

No u njegovom rodnom gradu Arrecifesu, udaljenom 180 kilometara od Buenos Airesa, lopovi su tijekom zime 1998. provalili u kuću i ukrali neke od Fontaninih stvari, a on je tada bio u Engleskoj gdje je pregovarao za novu sezonu u Formuli 1.

Među predmetima koje su odnijeli pljačkaši, bila je i kaciga Arai koju je Fontana nosio vozeći za Sauber u Mugellu i Estorilu tijekom 1996. godine, dok je služio kao probni vozač za tim.

Gotovo 24 godine kasnije, prošlog petka, kolega i argentinski vozač utrka, Christian Bodrato Mionetto, uočio je ženu kako sjedi na biciklu ispred banke u Tortuguitasu, na periferiji Buenos Airesa, te nosi kacigu s Fontaninim karakterističnim dizajnom na kojem piše njegovo ime.

To mu je izazvalo sumnje pa je nakon fotografiranja kontaktirao Fontanu. Kada je vidio sliku, Fontana je odmah znao da je to kaciga koja je ukradena 1998. godine. Bodrato Mionetto je tada prišao osobi koja je nosila kacigu i nakon što je dao određenu svotu novca, preuzeo je kacigu kako bi je vratio prijatelju. Inače, žena je inzistirala da nije povezana s krađom kacige.

'Znao sam da ću jednog dana pronaći tu kacigu, jer kad ljudi vide te boje, znaju da su moje', rekao je Fontana na društvenoj mreži.

  • +13
Formula 1, VN Katara, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia