hns zna što mora napraviti

Mladi hrvatski nogometaš potpisao je za Bayern, ali sada ga u svojim redovima silom želi i njemačka reprezentacija

23.02.2022 u 14:45

Bionic
Reading

Jedan od najvećih svjetskih nogometnih klubova, minhenski Bayern, bogatiji je za još jednog hrvatskog nogometaša. Doduše, Gabriel Vidović već je duže vrijeme igrač Bayerna, no od utorka ima potpisan profesionalni ugovor

Nakon što su prošlog ljeta dogovorili višegodišnju suradnju s Josipom Stanišićem, u minhenskom Bayernu ovog utorka sklopili su i profesionalni ugovor s 18-godišnjim Gabrielom Vidovićem.

Riječ je o igraču rođenom 1. prosinca 2003. godine, a koji se s 13 godina preselio u akademiju ovog nogometnog velikana.

Ono što je posebno zanimljivo - Vidović se nije preselio u München, nego je svakoga dana putovao po 120 kilometara iz Augsburga do kampa i nazad kako bi ostao u obiteljskom okruženju, ali i trenirao s Bayernovim trenerima.

Tijekom ljeta počeo je trenirati s prvom momčadi, zaigrao je i u nekim prijateljskim utakmicama pod vodstvom Juliana Nagelsmanna. Ovog utorka mladi veznjak, kojeg mnogi uspoređuju s Mateom Kovačićem, potpisao je profesionalni ugovor do 2025. godine.

Naravno, Gabriel je oduševljen tim potezom bavarskog kluba.

No zato bi zabrinuti mogli postati u Hrvatskom nogometnom savezu, jer iako se Vidovićevo opredjeljenje zna i s radošću je uvijek prihvaćao sve pozive u hrvatsku U-19 selekciju, kako doznajemo, sada su na njegova vrata pokucali i ljudi iz njemačkog nogometnog saveza.

Očito svjesni Vidovićevih kapaciteta i onoga što bi u budućnosti mogao donijeti Elfu.

Vjerujemo da se u HNS-u neće kockati, odnosno da će Vidoviću pokazati da je potreban hrvatskoj reprezentaciji te ga za početak priključiti Bišćanovoj momčadi, odnosno U-21 reprezentaciji.