kakav kompliment

Bayernov trener ovako nešto o mladom hrvatskom reprezentativcu sigurno ne bi rekao da tako i ne misli

21.01.2022 u 19:22

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, Gabriel Vidović, koji je 1. prosinca napunio 18 godina, ovih bi dana trebao staviti potpis na profesionalni ugovor s jednim od najvećih svjetskih klubova, minhenskim Bayernom

Iako već neko vrijeme trenira s prvom momčadi Bayerna, Gabriel Vidović još uvijek čeka premijerne minute u službenoj utakmici Nagelsmannovoj momčadi.

Razgovarali smo s mladim veznjakom tijekom ljeta, kada je ušao u kadar prve momčadi.

'Trenirao sam s igračima prve momčadi, čak sam i igrao tri utakmice protiv Ajaxa, Borussije iz Mönchengladbacha i Napolija. Istina, bio je to pomlađeni sastav, jer su najveće zvijezde, koje su igrale na Euru, imale duži odmor. Ipak, dio mojih suigrača iz B momčadi 'spustili' su dolje, a ja sam dobio priliku trenirati s njima još dva tjedna, pa sam tako upijao poteze Lewandowskog, Müllera, Kimmicha, Daviesa, Comana', ponosno nam je početkom rujna rekao Gabriel Vidović, koji igra na poziciji prednjeg veznog, ali i polušpice.

>> Svakog dana iz ljubavi prema nogometu putuje po 120 kilometara: Morali smo popustiti Bayernu, jer zvali su me tri puta. A zvali su me i Nijemci, ali izabrao sam Hrvatsku...

Tada je pohvalio i suradnju s mladim 34-godišnjim njemačkim trenerom.

'Ha, ha.. Da, ipak je malo stariji od mene, ali vidi se da ima velikog iskustva iz Hoffenheima i RB-a Leipzig. Zbilja je stručnjak i čast mi je bilo što sam mogao učiti i od njega.'

No, stvari se polako mijenjaju. Sada Nagelsmann odgovara na pitanja o mladom hrvatskom igraču, kojeg nažalost - zbog ozljede i problema s petom, trenutno nema u kadru.

'Još uvijek je ozlijeđen i nažalost nije mogao konkurirati za momčad proteklih dana. Ima još nešto za nadoknaditi fizičke spreme kako bi mogao unijeti kvalitete koje ima. On je izvanredan nogometaš. Bit ću sretan kad opet bude zdrav', komplimentirao je Nagelsmann.

Vidović je ove sezone igrao kao drugi napadač, ofenzivni vezni i napadač za Bayern München II te je postigao 12 golova i sedam asistencija u 20 utakmica Regionalne lige Bavarske.