duhoviti zubac

Mladi Hrvat nasmijao sve novinare iskrenom i pomalo sarkastičnom izjavom nakon što ga je trener pohvalio 'kako je odigrao najbolje u životu'; tko je u pravu?

31.08.2020 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon što su Los Angeles Clippersi pobjedom nad Dallas Mavericksima 111:97 izborili konferencijsko polufinale doigravanja za NBA prvaka američki mediji raspisali su se o Ivici Zupcu, 23-godišnjem Hrvatu koji je sjajno odigrao

Visoki i snažni Hercegovac iz Čitluka Ivica Zubac dobio je od trenera Doca Riversa 33 minute, a jedan od razloga jest i isključenje Marcusa Morrisa, ali i činjenica da je trener bio često kritiziran jer 213 cm visokom Zupcu, koji je pokazao velik napredak u obrani, nije davao više minuta.

Zubac je završio utakmicu s 15 koševa (šut iz igre 8) i 11 skokova te se sjajno nadopunjavao sa zvijezdama Leonardom i Georgeom. Kako je Zubac igrao, pogledajte OVDJE.

>> Visoki Hrvat oduševio trenera i navijače; LA Clippersi izbacili Dallas i sjajnog Dončića, Zubac odigrao utakmicu karijere

Nakon utakmice Rivers je između ostalog kazao 'kako je Zubac odigrao najbolji play-off u životu' i ukupno gledajući bio je jako zadovoljan igrom Hrvata kojeg su Clippersi dobili u razmjeni iz Lakersa zahvaljujući brzopletosti Magica Johnsona.

Duhoviti Zubac, bivši igrač Cibone, komentirao je riječi svog trenera, čime je nasmijao sve novinare.

'Nije teško odigrati najbolji play-off u životu jer sam samo jednom igrao play-off i to nije izgledalo dobro. Ali lijepo je tako nešto čuti od trenera', kazao je pomalo sarkastično Zubac, dodavši:

'Jako mi se dopada što sam dobio njegovo povjerenje i svaki puta kad stupim na teren, želim mu vratiti uslugu.'

Nakon duhovite izjave mnogi se slažu kako je Zubac, koji nije imao veliko povjerenje trenera, apsolutno u pravu. Naime neki analitičari su izvukli podatak kako Dončić i Dallas imaju velikih problema u napadu kada je Zubac na parketu, što dokazuje i statistika.

Ono što je posebno oduševilo NBA analitičare jest činjenica da je Zubac u šestoj eliminacijskoj utakmici protiv Dallasa imao tzv. net rejting +33. Dakle, s njim na parketu Clippersi su imali +33, a ukupno u seriji taj broj iznosi +78.

Dodajmo tome da je Zubac u šest utakmica protiv Dallasa na prosjeku od 24,8 minuta uz učinak od 11,2 koša, sedam skokova, 0,8 blokada, uz šut iz igre 68,5 posto.

Za razliku od prošle sezone, kada je u seriji protiv Golden State Warriorsa jako malo igrao (u 4. i 5. utakmici nije dobio ni minute!), ovo je zaista velik napredak. Uostalom, Zubac je u ljeto 2019. za Clipperse potpisao novi ugovor težak čak 28 milijuna dolara za četiri sezone, što je dokaz kako su vjerovali u njega.

'Ovo je bila velika serija za njega. Brojevi to možda uvijek ne pokazuju, ali njegova prisutnost na parketu je nevjerojatna', kazao je o Hrvatu najbolji igrač Clippersa Kawhi Leonard.

Naravno, pohvalio ga je i Paul George naglasivši kako Zubac sjajno igra u napadu, ali i obrani. Ako Clippersi ovako nastave, nema sumnje da imaju velike izglede otići do kraja i osvojiti naslov NBA prvaka.