NBA play-off

Visoki Hrvat oduševio trenera i navijače; LA Clippersi izbacili Dallas i sjajnog Dončića, Zubac odigrao utakmicu karijere

31.08.2020 u 08:38

Bionic
Reading

Košarkaši Los Angeles Clippersa plasirali su se u konferencijsko polufinale doigravanja za NBA prvaka svladavši Dallas Maverickse sa 111:97 u šestoj utakmici prvog kruga, a hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je u pobjedi svoje sudjelovao s 15 koševa i 11 skokova

U polufinalu Zapadne konferencije momčad iz Los Angelesa će igrati protiv boljeg iz serije Utah - Denver.

LA Clippersi su većim dijelom utakmice bili bolja momčad, a do sredine treće četvrtine uspjeli su doći do 23 koša prednosti. Ipak, na krilima odličnog 21-godišnjeg Slovenca Luke Dončića Dallas se vratio u utakmicu te je u početnoj fazi posljednje četvrtine zaostatak Mavericksa sveden na samo šest koševa.

Bliže od toga Dallas nije mogao, jer su Clippersi predvođeni Kawhijem Leonardom ubrzo ponovno došli do dvoznamenkaste prednosti koju Mavsi više nisu uspjeli ugroziti.

Ivica Zubac je u ovom dvoboju u igri proveo više od 33 minute (najviše minuta od kada je u Clippersima!), a prekovremeno je morao raditi zbog isključenja Marcusa Morrisa, koji je još u prvoj četvrtini morao napustiti igru, jer je pregrubo zaustavio jedan prodor Luke Dončića. No, 213 cm visoki Zubac, Hrvat iz Čitluka, pobrinuo se da se Morrisov izostanak ne osjeti previše te je s 15 koševa (šut iz igre 6/8) i 11 skokova bio drugi najbolji igrač svoje momčadi. Kako je Zubac igrao pogledajte OVDJE. Posebno je dominirao u obrani... Obzirom da se radi o play-offu te eliminacijskoj utakmici analitičari se slažu kako je ovo za mladog Hrvata bila najbolja utakmica u karijeri.

No, jedan od razloga što je Zubac tako puno igrao jest njegova sjajna igra u obrani te činjenica da su kritizirali trenera Doca Riversa što mu ranije nije davao više minuta. Podatak kako su Clippersi imali +33 u koševima kada je Zubac bio na parketu dovoljno govori.

'Zubac je bio sjajan. Odigrao je najbolji play-off u karijeri', kratko je kazao oduševljeni Rivers. Naravno, oduševljeni su i navijači koji su sretni što su im Lakersi dali u razmjeni takvog igrača gotovo besplatno.

Kawhi Leonard je sa 33 koša, 14 skokova i sedam asistencija predvodio Clipperse, a Paul George je imao učinak od 15 poena, devet skokova i sedam asistencija.

U svojoj posljednjoj utaklmici ove sezone Luka Dončić je ostao za jedan skok i jednu asistenciju kratak za još jedan 'triple-double' učinak, jer je utakmicu završio sa 38 koševa, devet skokova i devet asistencija.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u Orlandu Boston je s uvjerljivih 112:94 nadigrao Toronto i poveo sa 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja u Istočnoj konferenciji.

Branitelji naslova nijednom nisu vodili, a prednost Celticsa je u više navrata bila veća od 20 koševa.

Jason Tatum i Marcus Smart su sa po 21 košem svaki bili najbolji strijelci Celticsa. Kemba Walker je uz 18 postignutih poena podijelio i deset asistencija, a Nijemac Daniel Thies je spojio 13 koševa i 15 skokova.

Kod Toronta je najbolji bio Kyle Lowry sa 17 poena, osam asistencija i šest skokova.

Druga utakmica serije na rasporedu je u utorak.

Denver izborio sedmu utakmicu

Denver Nuggets su sinoć sa 119-107 pobijedili Utah Jazz i izborili sedmu odlučujuću utakmicu u seriji u prvom krugu doigravanja za NBA prvaka.

Nuggetse je do pobjede predvodio Jamal Murray s 50 koševa, šest asistencija i pet skokova. Njemu je to treća utakmica zaredom u kojoj je ubacio preko 40 koševa. Nikola Jokić je dodao 22 koša i devet asistencija, a Jeremy Grant je ubacio 18 koševa.

Kod Utaha najbolji je bio Donovan Mitchell koji je utakmicu završio sa 44 poena, dok je Michael Connley ubacio 21.

Sedma odlučujuća utakmica se igra u noći s utorka na srijedu.

U ranije odigranim utakmmicama Los Angeles Clippers su se plasirali u konferencijsko polufinale doigravanja za NBA prvaka svladavši Dallas Maverickse sa 111-97 u šestoj utakmici prvog kruga, a hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je u pobjedi svoje sudjelovao sa 15 koševa i 11 skokova.

U polufinalu Zapadne konferencije momčad iz Los Angelesa će igrati protiv boljeg iz serije Utah - Denver.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u Orlandu Boston je s uvjerljivih 112-94 nadigrao Toronto i poveo sa 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja u Istočnoj konferenciji.

NBA doigravanje

ZAPADNA KONFERENCIJA - 1. krug

Dallas - LA Clippers 97-111 (LA Clippers su sa 4-2 prošli u konferencijsko polufinale)

Denver Nuggets - Utah Jazz 119-107 (Momčadi su izjednačene na 3-3 u seriji na četiri pobjede)

ISTOČNA KONFERENCIJA - polufinale

Toronto - Boston 94-112 (Boston vodi sa 1-0 u seriji na četiri pobjede)